Büyükekşi’den Rezerv Lig hamlesi

Büyükekşi’den Rezerv Lig hamlesi
Gaziantepli işadamı ve Gaziantep Futbol Kulübü’nün eski başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na seçilirken ilk icraatlarından birisi Süper Lig’de Rezerv Lig’i kurmak oldu. Tüm kulüplerin katıldığı Rezerv Lig’de A takımda şans bulamayan oyuncular görev alabilecek.

BÜYÜKEKŞİ AÇIKLAMA YAPTI
Son olarak Rezerv Lig ile ilgili soruyu yanıtlayan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Rezerv Lig'i, Kulüpler Birliği Vakfının talebiyle yaptık. Her şeyin başlangıcında birtakım sıkıntılar mutlaka olacaktır. Yeni bir uygulama ve çalışma ama birkaç hafta içerisinde yoluna gireceğini düşünüyoruz. Kulüpler bunun faydasını gördükçe de bu sıkıntılar giderilecektir. Bunun amacı, ilk 11'de forma bulamayan oyuncuların tribünde oturması yerine bir gün sonra maç yapması. Diğer taraftan da gençlerin ağabeyleri ile maç yapabilmelerini sağlayıp, onların kişisel gelişimine katkıda bulunabilmek. Her yıl 1-2 futbolcuyu kulüpler çıkarabilirse, yaklaşık 30-40 yeni futbolcu yetişmiş olur. Bu, kulüplerin ekonomik sorunlarına da katkı olacaktır. Kulüplerimize Rezerv Lig'de özellikle deplasman yardımı yapacağız. Diğer taraftan galibiyet ve beraberlik primi de vereceğiz." diyerek sözlerini noktaladı.

ESASLARI BELİRLENDİ
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, yaptığı toplantıda daha önce 19 Süper Lig takımımın katılımı ile kurulması kararlaştırılan Rezerv Lig ile ilgili esasları belirledi.
Rezerv Lig'e ilişkin belirlenen ödülleri de içeren hususlar şöyle:

ÖDÜLLER:
· Rezerv Lig'de şampiyon olacak takıma 1.000.000 TL, ikinci takıma 500.000 TL, üçüncü takıma da 300.000 TL başarı ödülü verilir. Galibiyet primi 100.000 TL, beraberlik primi ise 50.000 TL olarak belirlenmiştir.
DEPLASMAN YARDIMI:
· İl dışına çıkacak takımlara 50.000 TL deplasman yardımı yapılır.
YAPTIRIMLAR:
· Lige katılmayan veya katılacağını bildirmesine rağmen ligden çekilen kulüplere 5.000.000 TL para cezası verilir. Lige katılım göstermeyen veya ligden çekilen kulüplerden alınacak cezalar bir fona aktarılarak lige katılan kulüplere ödül olarak dağıtılır.
OYUNCU UYGUNLUĞU:
· Kulüplerin 35 kişilik A Takım Listesinde bulunan yerli ve yabancı tüm futbolcular, Rezerv Lig müsabakalarında oynayabilirler. A Takım Listesine yazılmayan yabancı uyruklu futbolcular Rezerv Lig müsabakalarında oynayamazlar.
· Kulüplerin A Takım Listesine yazılmayan T.C. vatandaşı profesyonel futbolcuları, Rezerv Lig müsabakalarında oynayabilir.
· Kulüplerin Gelişim Liglerinde tescilli yerli ve yabancı tüm amatör veya profesyonel futbolcuları, Rezerv Lig müsabakalarında oynayabilirler.
· Müsabaka isim listeleri 21 kişiye kadar verilebilir.
· Müsabakalarda Süper Lig'de olduğu gibi 5 oyuncu değişikliği yapılır.
· A Takım ile Rezerv Takım arasında sezon içerisinde futbolcu geçişi bakımından Futbolcu uygunlukları ve Lig Statüsünde belirlenen diğer koşullara uygun hareket edilmesi kaydı ile herhangi bir yasak veya sınırlama olmayacaktır.
DİĞER KOŞULLAR:
· Süper Ligde bulunan 19 takımın katılımı ile oynanacaktır.
· Müsabakalar Süper Lig fikstürü ile paralel olarak, Süper Lig müsabakalarından bir gün sonra oynanır.
· Müsabakalar stadyumlarda veya standartlara uygun, doğal çim zeminli sahalarda oynanacaktır. Her takım bir asıl, bir yedek olmak üzere iki adet sahayı müsabakalar başlamadan önce Federasyona bildirir.
· Kulüpler; A Takım Teknik Sorumlusunu veya A Takım Yardımcı Antrenörlerinden birini, bunların olmaması halinde en az UEFA A lisansına sahip bir antrenörü Teknik Sorumlu sıfatı ile Rezerv Lig müsabakalarında bulundurmak zorundadırlar.

· Güvenliğe ilişkin tedbirler ev sahibi kulüplerce alınır.
· Ligin yayın ve isim hakları münhasıran TFF'ye aittir.
· Müsabakalar 2. Lig klasmanında bulunan bir orta, iki yardımcı hakem yönetiminde oynanır.
· Müsabakalara bir gözlemci atanır.
Tüm bu hususlar Rezerv Lig statüsünde yayınlanacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.