Antep Fıstığı KÂR'cıları DENETLENSİN! Zaten Zor Durumda Olan Antep Fıstığı Yetiştiricileri Fıstığını elinden ucuz alıp sonra yüzde 100 karla satan spekülatörlerden bıktı

Antep Fıstığı KÂR'cıları DENETLENSİN!  Zaten Zor Durumda Olan Antep Fıstığı Yetiştiricileri Fıstığını elinden ucuz alıp sonra yüzde 100 karla satan spekülatörlerden bıktı
Antep fıstığı sezonunun açılması ve ürün hasatına başlanmasıyla birlikte her yıl ortaya çıkan fıstık spekülatörleri bu yılda ürün fiyatını aşağı çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Çiftçinin fıstığının elinden ucuz fiyata alıp depoladıktan bir süre sonra yüzde 100 karla satan spekülatörlerin bu yıl yine iştahı kabardı. Fıstık zamanı ortaya çıkan ve üreticilerinden elinden Antep fıstığını ucuza alarak yüksek karla satan komisyoncuların maliye denetimine alınmasını isteyen çiftçiler, “Bir kilo mal bile kontrol altında alınsın satılsın” diyerek spekülatörlere tepki gösterdiler.


ÜRÜN PİYASADA YOK

Antep fıstığı üreticileri, bu yıl beklenen rekoltenin gerçekleşmediğini ve hava şartlarından dolayı ürünün piyasada kısıtlı olduğunu belirterek üreticilerin ucuz fiyata mal satmamasını istediler.


KARABORSA OLACAK

Bu yıl fıstık olmayan tarlalarda seneye de fıstık senesi olmadığı için ürün bulunmayacağına dikkat çeken çiftçiler, “Fıstıklarını boz kavlak yapıp içeri atsınlar. Parası olan fıstığı kendi köyünden dışarı çıkarmasın” uyarısında bulundular.


GASTRONOMİNİN KALBİ

Baklava, katmer ve fıstıklı ürün kullanan birçok imalathanenin fıstık ihtiyacı için üreticiden mal almayı düşündüğünü belirten köylüler ise, “Açıklanan taban fiyat yüksek olmalı ki piyasada karcılar arada vurgun yapmasınlar. Çalışan, emek veren çiftçi ve üretici kazansın. Gastronomi şehrinde Antep fıstığı ihtiyacı hiç bitmez, mutlaka ürün fiyatını tam bulunca satışa çıkmalıdır” dediler.


ARACIYA GEÇİT YOK

Antep fıstığını emek vererek yetiştiren, hırsızlığa karşı koruyan ve hasadından sonra depoda bekletmek istemeyen üreticiler ise, “Piyasadaki spekülatörlere kimse fırsat vermesin. Zaten maliyetlerimiz artmış ve kar beklentimiz yokken birde zarar etmeyelim. Hep birlikte hareket ederek fıstığı gerçek fiyatından satalım” çağrısında bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.