Gaziantep'te Beyaz Eşya Esnafı Dertli! Esnaf: “ Şimdi düğün sezonu olduğu için mağazamıza uğrayan var. Ancak kış aylarında ne yapacağız, biz de merak ediyoruz”

Gaziantep'te Beyaz Eşya Esnafı Dertli! Esnaf: “ Şimdi düğün sezonu olduğu için mağazamıza uğrayan var. Ancak kış aylarında ne yapacağız, biz de merak ediyoruz”
Düğün sezonu nedeniyle yaz aylarında hareketlenmesi beklenen beyaz eşya satıcıları, satışlardan hiç memnun değil. İnsanların beyaz eşya alacak durumunun kalmadığını belirten esnaf, “ Şimdi düğün sezonu olduğu için mağazamıza uğrayan var. Ancak kış aylarında ne yapacağız, biz de merak ediyoruz” şeklinde konuştular.

Düğün sezonu ile birlikte satışların arttığı sektörlerden birisi olan beyaz eşya sektöründe, umutlar tükenmiş durumda. Satışların ciddi anlamda gerilediğini belirten sektör esnafı, KDV ve ÖTV indirimlerinin kalıcı hale getirilmemesi durumunda, insanların beyaz eşya almasının çok zor olduğunu dile getirdiler.

TAKSİT TAKSİT YAŞIYORUZ

Satışlar ile ilgili görüşlerini aldığımız bir   beyaz eşya işletmecisi “Bugün 5.500 lira asgari ücret veriyorlar. En uygun bir buz dolabı almaya kalksalar 10.000 liradan başlıyor. Bunu kaç taksit yapabilirler? 20 taksit yapıldığını varsayarsak ayda 2.500 lira.  Bir de alan kişinin kiracı olduğunu düşünürsek geçinmesi mümkün olamayacak.

Şu an alan insanlar banka kredisi veya kredi kartıyla alıyorlar onlara yüklenerek borçlu yaşıyorlar. Bir bakıma taksit taksit yaşıyoruz. Şu an halkımızın yüzde 80’i ben de dahil borçlu yaşıyoruz. Normalde ürünlere zam bekliyorduk. Ama bugün merkez tarafından birkaç ürünüme indirim geldi. Satışlarımız şu anda düğün sezonu olduğu için hareketli.  Ama yaz mevsiminde üç ay düğün sezonu var. Üç ay iş yapıp dokuz ay ay iş yapılmayınca sektörü bayağı etkiliyor.” Şeklinde konuştu.

İNSANLAR EN UCUZU ARIYOR

İnsanların fiyatlar nedeniyle artık işini minimum seviyede görecek ürünlere yöneldiğini belirten bir diğer beyaz eşya satıcısı ise, “ Daha önceki müşterilerim iyisini aldıkları ürünün bir alt modelini istiyorlar. Adam bütçesine bakıyor artık. Dün bir müşterim 25.000 liralık dolap beğendi. En son 11.000 liralık dolabı aldı. Onu alabilmek için ya banka kredisine girecek ya da taksit yaptıracak. Evlenecek çiftler hangi ürüne yetişeceğini bilemiyor. Yeni hayata atılırken, ciddi bir yükün altına giriyorlar. Gerçekten beyaz eşyanın alınacağı kalmadı.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.