Tek Kullanımlık Tıbbi Ürünler Onno Medical’de

Tek Kullanımlık Tıbbi Ürünler Onno Medical’de
Dünya çapındaki tıbbi ve cerrahi cihaz üreticileri, birçok türde tek kullanımlık cihaz üretmektedir.

Kalitesi dünyaca tescilli markalar tarafından üretilen medikal hastane sarf malzemelerinin ticaretini yapan Onno Medical sektörünün önde gelen isimlerindendir. Medtronic ve Bard gibi dünya lideri markaların ürünlerini üst düzey kalite ve uygun fiyatlarla müşterileriyle buluşturan Onno Medical farklı ihtiyaçlara yönelik uygun çözümleriyle ön plana çıkmaktadır.

Tek kullanımlık tıbbi ürünler, tek seferlik ya da geçici kullanıma yönelik herhangi bir tıbbi cihazdır. Dünya çapındaki tıbbi ve cerrahi cihaz üreticileri, birçok türde tek kullanımlık cihaz üretmektedir. Örnekler arasında hipodermik iğneler, şırıngalar, aplikatörler, bandajlar ve sargılar, ilaç testleri, muayene önlükleri, yüz maskeleri, eldivenler, emme kateterleri ve cerrahi süngerler sayılabilir.

Tek kullanımlık cihazlar oluşturmanın birincil nedeni enfeksiyon kontrolüdür. Bir öğe yalnızca bir kez kullanıldığında, bulaşıcı ajanları sonraki hastalara bulaştıramaz. Tek kullanımlık ürünlerin tasarımında en önemli faktörün maliyet olduğu düşünülebilir, ancak tek kullanımlık tıbbi cihazlar performans, maliyet, güvenilirlik, malzemeler ve raf ömrü arasında dikkatli bir denge gerektirir.

Plastikler, nispeten ucuz oldukları ve birçok farklı türü olduğu için genellikle tek kullanımlık ürünlerin imalatında kullanılır. Şırınga gibi aşırı basınca maruz kalması gereken bir cihazda, mukavemetlerinden dolayı polikarbonatlar kullanılır. PVC, esnekliği nedeniyle de kullanılabilir. Yeniden kullanılabilir cihazlar ise tipik olarak seramik veya çelik gibi daha maliyetli, daha sağlam malzemelerden yapılır.

Sağlık tesislerinde sıklıkla sterilize edilen yeniden kullanılabilir cihazların aksine, tek kullanımlık cihazlar üretim sahasından ayrılmadan önce sterilize edilir. Cihaz ve ambalaj, sterilizasyona uygun olacak şekilde tasarlanır.

Hangi Ürünler Tek Kullanımlık Olarak Kabul Edilir?

Tıbbi kurumlarda enfeksiyon risklerini yönetme ve çapraz kontaminasyonu önleme ihtiyacı, ekipmanın temizlenmesi ve yeniden kullanılması için zaman, kaynak ve genellikle maliyetli özel ekipman gerektiren sıkı süreçler gerektirir. Bu aynı zamanda ek maliyet anlamına gelebilir.

Tek kullanımlı tıbbi cihazlar tıp merkezleri için genellikle zamandan ve maliyetten tasarrufla eş anlamlıdır. Bu tıbbi ve cerrahi cihazlar, teşhis ve tedaviyi desteklemek için üretilmiştir. Doktor tarafından yalnızca bir kez veya 30 güne kadar geçici olarak kullanılan nesnelerdir.

Doktorlar, ekipman yeni olduğu için her seferinde steril olduğundan emin olabilirler. Kullanılan malzemelerin çok pahalı olması gerekmez. Çünkü cihazın birden fazla kullanılması gerekmemektedir.

Tıbbi tek kullanımlık ürünler, genellikle daha ucuz ve üretim ve kullanım açısından daha verimli oldukları ve aynı zamanda hastalarda enfeksiyon ve çapraz kontaminasyon riskini azalttığı için ortaya çıkmıştır.

Tek kullanımlık tıbbi malzemenin bariz bir örneği, metalden yapıldığında yeniden kullanılabilir olan ancak yeniden kullanım için temizlenmesi ve sterilize edilmesi için kapsamlı işlemler gerektiren bir spekulumdur. Temizleme ve sterilizasyon işlemi yetersiz olabileceğinden, enfeksiyon ve çapraz bulaşma riski de yüksektir. Alternatif olarak, plastikten yapılmış, yeni olduğu için temiz olan tek kullanımlık bir spekulum, hasta başına kullanım bazında daha ucuza çalışacaktır.

Buna benzer daha birçok örnek vardır. Tek kullanımlık anoskop, ekartör, laringoskop, idrar sondası, oksijen uygulaması için yüz maskesi, besleme şırıngaları, nebülizörler ve inhalerler bunların arasında sayılabilir.

Tek Kullanımlık Tıbbi Ürünlerin Faydaları

Çoğu zaman, tıbbi cihazlar uzun bir yaşam döngüsüne dayanacak şekilde üretilir. Bununla birlikte, diğer pek çok tıbbi cihaz için uzun bir yaşam döngüsü hiç de endişe kaynağı değildir. Tek kullanımlık tıbbi ürünler, bir dizi benzersiz avantaj sunarak tıp endüstrisinde çok önemli bir rol oynamaktadır.

Tek kullanımlık tıbbi ürünlerin en büyük faydalarından biri sanitasyon ile ilgilidir. Hastanın vücuduyla temas eden tek kullanımlık olmayan herhangi bir ürün, tekrar kullanılmadan önce iyice sterilize edilmelidir. Ancak tek kullanımlık ürünlerde bu bir endişe kaynağı değildir, hemşirelerin ve doktorların bir ürünü her kullanıldığında sterilize etmekten kaçınmasına izin verdiği gibi hastalara paketinden daha önce kullanılmamış, yepyeni bir ürünün çıkarıldığını görmenin verdiği gönül rahatlığını sağlar.

Pamuklu çubuklar gibi basit şeylerden tek kullanımlık dikiş tabancası gibi daha karmaşık el aletlerine kadar geniş bir yelpazede tek kullanımlık tıbbi ürünler mevcuttur. Diğer yaygın tek kullanımlık tıbbi ürünler, tek kullanımlık, geri çekilebilir neşterler, tek kullanımlık makaslar, tek kullanımlık koter kalemleri ve daha fazlasını içerir.

Günümüzde birçok hemşire ve doktor, kullanım kolaylığı ve satın alınabilirliği nedeniyle tek kullanımlık ürünleri tercih etmeye başladı. Tek kullanımlık ürünler ayrıca, uzun bir yaşam döngüsü boyunca dayanacak şekilde üretilmesi gereken ürünlerden daha ucuz ve üretimi daha kolaydır.

Tek kullanımlık ürünler tasarlanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunların başında kullanılması planlanan bileşenler gelir. Birçok tek kullanımlık tıbbi ürünün çalışabilmesi için kaliteli hassas pimler ve yataklarla donatılması gerekir.  Bu hassas pimler ve yataklar, bunları tek kullanımlık bir ürünün içine yerleştirmeyi haklı çıkaracak kadar uygun fiyatlı ve aynı zamanda ürünün tam olarak amaçlandığı gibi çalışmasını sağlayacak kadar yüksek kalitede olmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.