Gaziantep Ve Türkiye'de 'DEMİR Fiyatları neden düşüyor? Daire fiyatları Neden ARTIYOR? Demir Fiyatları yere çakılıyor! İşte Güncel İl İl İnşaat Demiri Yeni Fiyatları!

Gaziantep Ve Türkiye'de 'DEMİR  Fiyatları neden düşüyor? Daire fiyatları Neden ARTIYOR? Demir Fiyatları yere çakılıyor! İşte Güncel İl İl İnşaat Demiri Yeni Fiyatları!
İnşaat maliyet endeksi, 2022 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 3,97 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 105,73 arttı.

İnşaat demiri piyasasında oldukça enteresan gelişmeler yaşanıyor. 2021 ve 2022 yılı boyunca dolar kurundan da alınan destek ile inşaat demiri fiyatları oldukça yükseldi. Bu yükselişler inşaat başlangıçlarını zayıflatırken inşaat piyasasını durdurma noktasına kadar geldi. Ancak son dönemlerde bunun tam tersi gelişmeler yaşanmaya başlandı. İnşaat demirinin ton fiyatı 17 Bin TL'nin üzerine çıkmışken 12 Bin TL bandına geriledi. Üstelik dolar kurunda bu denli fiyat düşüşü yaşanmasını gerektirecek bir gerileme olmadı. Peki inşaat demiri piyasasında neler oluyor?

İNŞAAT DEMİRİ PİYASASINDA SON GELİŞMELER NELER?

Demir fiyatlarında çok ciddi düşüşler meydana geliyor. Bu düşüşlerin kaynağı ise iç piyasa değil. Dünyada büyüme hedefleri revize edilip düşürülürken enflasyon riski ekonomileri tedhdit ediyor. Böyle bir finansal ortamda ise yatırımlar ve projeler ertelenmek zorunda kalıyor. Dünyanın en büyük demir üreticisi ve tüketicisi Çin'de demir stokları artmaya başladı. Talep az olunca stoklar doldu ve fiyatlar geri geldi. Dünyada inşaat demirine olan talep ile Türkiye'deki talep arasında bir fark bulunmuyor.

Fabrikalar Türkiye'de demirin ton fiyatını KDV hariç 580 dolar seviyesine düşürürken bu fiyat son 2 yılın en düşük fiyatı oldu. Tüccarların fabrika fiyatlarının altında satış yapmalarının nedeni ise ortaya çıktı. Fiyatların düşeceğini bile tüccarlar fiyat kırmaya erken başlayıp stoklarını eritmek istediler. Ancak talep olmayınca bu hedefe ulaşılamadı. İnşaat demirinde iç piyasada yaprak kımıldamıyor.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI DÜŞER Mİ, NE KADAR OLDU?

İnşaat demiri fiyatlarının ne kadar olacağına dair büyük bir belirsizlik yaşanıyor. Sektör kaynakları fiyat düşüşlerinin devam edeceğinden eminler. Ancak bu düşüşlerin nereye kadar gideceğini kimse kestiremiyor. Peki inşaat demiri fiyatları şu anda ne kadar oldu? İşte il il inşaat dfemiri fiyatları:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.