Gaziantep'te Halı Fabrikalarında Kriz Yaşanıyor! TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan: Halıda kan kaybı sürüyor!

Gaziantep'te Halı Fabrikalarında Kriz Yaşanıyor! TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan: Halıda kan kaybı sürüyor!
Gaziantep sanayisinin mihenk taşlarından olan Halı ihracatında düşüş devam ediyor. TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, ''Haziran ayı Halı İhracatımız Türkiye geneli yüzde 24 düşüşle 225 milyon 513 bin dolar olarak gerçekleşmiştir'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en büyük sanayi kentlerinden olan  Gaziantep, dünyann pek çok ülkesine halı ihracat ediyor. Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere pek çok pazarda yaşanan sıkıntılar, artan hammade, navlun, konteyner fiyatları, dövizdeki dalgalanma gibi pek çok olumsuzluk ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de halı ihracatının azalmasına neden oldu.

MAYISTA YÜZDE 35, HAZİRANDA YÜZDE 24 GERİLEDİ

Mayıs ayında yüzde 35,5 oranında gerileyerek 158 milyon 229 bin dolar olarak gerçekleşen Halı icatı, Haziran ayında nispeten daha yüksek seviyede gerçekleşti. TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, ''Haziran ayı Halı İhracatımız Türkiye geneli yüzde 24 düşüşle 225 milyon 513 bin dolar olarak gerçekleşmiştir'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.