Gaziantep Otogarı Durmuş Durumda! Otobüs bilet fiyatları adeta uçak bilet fiyatları ile yarışır hale geldi. Otobüs biletlerinin artması hem esnafı hem de vatandaşı zorluyor.

Gaziantep Otogarı Durmuş Durumda!  Otobüs bilet fiyatları adeta uçak bilet fiyatları ile yarışır hale geldi. Otobüs biletlerinin artması hem esnafı hem de vatandaşı zorluyor.
Üniversitelerde mezuniyetlerin ardından öğrencilerin memleketlerine gitmesi ve Kurban Bayramı nedeniyle şehirlerarası otobüs terminalinde beklenen hareketlilik bir türlü başlamadı. Otobüs bileti fiyatların tavan yapması sonrası vatandaşlar yolculuklarını ertelemeye başladı.

Akaryakıta gelen zamlarla birlikte şehir içi ve şehirlerarası otobüs ücretlerinde yaşanan artışlar ekonomide yaşanan krizlerden bir tanesi olma yolunda ilerliyor. Artan akaryakıt zamlarına paralel olarak şehirlerarası otobüs biletlerinin artması hem esnafı hem de vatandaşı zorluyor.

REZERVASYON İÇİN BİLE ARAYAN YOK!

Akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamlar nedeniyle giderek artan otobüs bilet fiyatları adeta uçak bilet fiyatları ile yarışır hale geldi.

Gaziantep otogarında okulların tatil olmasına ve bayramın yaklaşmasına rağmen süren sakinlik dikkat çekti. Peronların ve firma listelerinin boş olması ekonomik krizin ulaşıma olan etkisini gözler önüne serdi. İstanbul – Gaziantep arası otobüs bilet fiyatları 500 TL bandında seyrederken bayram öncesi bu fiyatların daha da artacağı söyleniyor.

 


Gaziantep otogarında hizmet veren bir otobüs firmasının yetkili personeli, “Zamlardan sonra yolcu sayılarında düşüş yaşadık bu düşüşler sefer sayılarına da yansıdı. Önceden Gaziantep’ten, İstanbul’a günde 5 sefer yapılırken şu an o sayı 3, bazı firmalarda 2’ye düştü. Kimse aracını yerinden kıpırdatamıyor. Şehirde yolculuk yapmak için otobüs firmalarını seçen vatandaş sayısı neredeyse yüzde 5 noktalarına doğru geriledi. Önceden bilet kalmaz korkusu ile şehirlerarası yolculuk yapmak isteyen vatandaş firmaları önceden arayacak bilet ayırtma kaygısına düşerdi ancak gelinen noktada rezervasyon yaptırmak için bile arayan yok. Ekonomik krizin çözümü ise sandıkta” açıklamalarına yer verdi.

EN YAKIN MESAFE 140 TL!

Gaziantep-Adana arası 2 saat 30 dakikaya mal olan yolculuğun ücreti 140 TL’ye dayandı. Geçmişte 40-50 gibi ücretlere gidilebilen ve Gaziantep’e en yakın nokta olan Adana’ya gidiş için ödenen ücret zamlanarak 140 lira bandına yükseldi.

ÖĞRENCİLER OLARAK MAĞDURUZ

Otobüs fiyatları nedeniyle memleketine gidip gelmekte zorlandığını söyleyen üniversite öğrencileri, “Hemen hemen her şeye her gün zam geliyor, zaten bir öğrenci olarak geçinmekte zorlanıyoruz ancak son zamlar bizi daha da kötü anlamda etkiledi. Arkadaşlarımız arasında maddi durumu iyi olmadığı için memleketlerine gidemeyenler de var. Otobüs fiyatlarının düzeleceğine dair umudum yok ama keşke düzelse. Bir şehirde okumakta yolculuk yapmakta yaşamakta bu kadar pahalı olmamalı” ifadeleriyle öğrencilerin yaşadıkları sıkıntılara değindi.

İDARE ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Zamlara yetişemediklerini dile getirerek ayakta durmakta güçlük çektiğini aktaran vatandaşlar, “Fiyatlardan hepimiz etkileniyoruz, gücümüzün yettiği yere kadar savaşacağız. İdare etmeye elimizdeki parayı ay sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz, artmadığı gibi yetmiyor da resmen yaşam mücadele içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.