19 kulüp adayını açıkladı; Süper Lig kulüpleri Büyükekşi’nin yanında

19 kulüp adayını açıkladı; Süper Lig kulüpleri Büyükekşi’nin yanında
TFF'nin 16 Haziran'da yapılacak başkanlık seçiminde ilk başkan adayı Mehmet Büyükekşi olurken, 19 kulüp Servet Yardımcı'yı desteklediklerini açıkladı. Süper Lig kulüplerinin adayı ise Mehmet Büyükekşi olacak. Bir çok Süper Lig kulübünü arkasına alan Gaziantepli Büyükekşi’nin TFF Başkanlığı için ağır bastığı görülüyor.

Eski Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Başkanlığı'na adaylığını resmen ilk açıklayan isim oldu. Diğer adayın da Servet Yardımcı olması bekleniyor. Yardımcı henüz resmi açıklama yapmadı ama kendisine 19 kulübün temsilen destek açıklaması geldi.

1. Lig kulüplerinden Yardımcı'ya destek
1. Lig Futbol Kulüpleri Derneği, yaptığı yazılı açıklamada "4 Nisan 2022 tarihinden bu yana Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevinde bulunan, yaklaşık son 10 yıldır TFF Baykan Vekili olan ve 5 yıldır UEFA Yönetim Kurulu Üyesi olarak ülkemizi Avrupa'da temsil eden Spor Yöneticisi Servet Yardımcı'nın Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için bir an önce adaylığını açıklamasını beklediğimizi kamuoyuna duyurmak istemekteyiz." denilerek, seçimde Servet Yardımcı'ya destek vereceklerini ilan etti. 

Süper Lig kulüpleri Büyükekşi’nin yanında
TFF 1. Lig kulüpleri aday olmamasına rağmen Servet Yardımcı ismini açıklamasına rağmen Süper Lig kulüplerinin Mehmet Büyükekşi isminde karar kıldıkları öğrenildi. Şu anda tek aday olan Büyükekşi’nin TFF başkanlığına sıcak bakılırken TFF 1. Lig kulüplerinin de Büyükekşi konusunda görüş değiştirmeleri bekleniyor.

TFF seçimlerde toplam kaç delege var?
TFF başkanlık seçimlerinde Süper Lig ekiplerinin oy sayısı belli oldu. Süper Lig'den toplam 138 delege oy kullanacak. TFF 1. Lig kulüpleri 2’şer üye olmak üzere 38, TFF 2. Lig kulüpleri başkanları olmak üzere 39, TFF 3. Lig kulüpleri ise 55 deleğe Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu başkanı ile Yönetim Kurulu tarafından ayrıca belirlenecek delegeler sayısı 9,  Profesyonel Futbolcular Derneği başkanı ile en fazla (A) Milli olmuş ve faal futbolculuğu bırakmış beş delege sayısı 6, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği başkanı ile en uzun süre (A) Milli Takım teknik direktörlüğü yapmış beş delege 5, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği başkanı ile ön eleme müsabakaları hariç UEFA Şampiyonlar Ligi ya da bu lig öncesinde bu statüye denk organizasyonlarda en fazla müsabaka yönetmiş beş delege 6, Bünyesinde futbol dalı bulunan engelli spor federasyonlarının başkanları 4, FIFA veya UEFA İcra Kurulu’nda görev yapmış kişiler 2, FIFA veya UEFA komitelerinde fiilen en az on yıl görev alan kişiler 2, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı yapmış kişiler ise (Tahmini 6-10) olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.