Süper Lig'de 2021-2022 sezonda takımlarda toplam 26 teknik direktör ayrılıkları yaşandı.

Süper Lig'de 2021-2022 sezonda takımlarda toplam 26 teknik direktör ayrılıkları yaşandı.
Yaşanan ayrılıkların arasında 3 büyükler; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray da yer aldı.

Spor Toto Süper Lig'de 2021-2022 Ahmet Çalık Sezonu dün akşam oynanan karşılaşmalarla birlikte sona erdi. Buna göre; Trabzonspor ligi şampiyon olarak tamamlarken, Altay, Çaykur Rizespor, Göztepe ve Yeni Malatyaspor küme düşen takımlar oldu.
 
Süper Ligde her yıl olduğu gibi teknik adam değişimi bir başka deyişle teknik direktör kıyımı da devam etti. Toplam 38 hafta süren Süper Lig'in 64. sezonunda toplam 26 teknik adam, görevinden ayrıldı.

İlk ayrılık Kasımpaşa ve Kayserispor’dan
Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, sezonun ilk haftasında teknik direktörlük görevini üstlenen ve UEFA Pro Lisans'ının olmaması nedeniyle tartışılan Şenol Can ile yollarını ayırdı. Daha sonra ise Süper Lig’e deplasmanda Altay mağlubiyeti ile başlayan Kayserispor, Yalçın Koşukavak ile karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı. Böylelikle Süper Lig'in ilk haftası sona ermeden 2 hoca ile yollar ayrılmış oldu.

14 takımın teknik direktörü değişti
38 hafta sonunda, Kasımpaşa, Kayserispor, Adana Demirspor, Aytemiz Alanyaspor, Göztepe, Çaykur Rizespor, Fraport TAV Antalyaspor, Medipol Başakşehir, Vavacars Fatih Karagümrük, Fenerbahçe, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Beşiktaş, Galatasaray, Göztepe ve Altay teknik direktör değişikliğine gitti.
6 takım aynı hocayla "devam" dedi
Süper Ligi şampiyonluğu olarak bitiren Trabzonspor dışında, Atakaş Hatayspor, Giresunspor, Gaziantep FK, İttifak Holding Konyaspor ve Demir Grup Sivasspor Süper Lig'e başladıkları teknik direktörlerle yola devam dedi.
Abdullah Avcı-Trabzonspor
İlhan Palut-İttifak Holding Konyaspor
Hakan Keleş-GZT Giresunspor
Rıza Çalımbay-Demir Grup Sivasspor
Ömer Erdoğan-Atakaş Hatayspor
Erol Bulut-Gaziantep FK

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'den bir ilk
Öte yandan Süper Lig'de böyle bir sezon görülmedi. Lig bitmeden üç büyükler de hocalarıyla yollarını ayırdı. 2021-22 sezonunda Galatasaray’da Fatih Terim ve Beşiktaş’ta Sergen Yalçın ayrılığı günlerce konuşuldu. Ayrıca bu gelişmeyle birlikte lig tarihinde bir ilk yaşandı. Öyle ki Süper Lig tarihinde ilk kez sezon devam ederkenBeşiktaş, Fenerbahçe  ve Galatasaray teknik direktör değişikliğine gitmiş oldu.

Beşiktaş, efsanesi Sergen Yalçın ile yollarını ayırdı
Üç büyüklerde önce geçen sezonun çifte kupalı takımı Beşiktaş, efsanesi Sergen Yalçın ile yollarını ayırdı. Oysa göreve gelirken "Beşiktaş'ın Fatih Terim'i olacak" denilmişti. İki kupa kazandırmasına rağmen, 2 yılını dolduramadan ayrılmak zorunda kaldı.

Vitor Pereira, Fenerbahçe’de hikayesini yine tamamlayamadı
Ali Koç yönetimi boyunca hiçbir sezonu aynı teknik adamla bitiremeyen Fenerbahçe’de de gelenek bozulmadı. "Yarım kalan hikaye tamamlanacak" sloganıyla yeniden takımın başına getirilen Vitor Pereira da Sergen Yalçın gibi devre bitmeden görevinden ayrıldı. Böylece Portekizli teknik adamın hikayesi yine tamamlanamadı.

Fatih Terim, üçüncü kez sezonu bitiremeden Galatasaray'dan ayrıldı
Ve Galatasaray... Fatih Terim ile 3 yıllık bir planlamanın içine girildiğini açıklayarak yola çıkan Burak Elmas yönetimi, şampiyonluk yarışından uzak kalınca efsane hoca ile de yola devam edecek gücü bulamadı. Avrupa Ligi'nde son 16'ya kalınsa da ligde umut vermeyen takım ayrılığı kaçınılmaz hale getirdi. Bugün Fatih Terim ile de yollar ayrıldı. Böylece Fatih Terim, 8 şampiyonluk yaşattığı Galatasaray'dan üçüncü kez sezonu bitiremeden ayrılmak zorunda kaldı.

En çok teknik direktörü 3 takım değiştirdi
2021-2022 Ahmet Çalık Sezonu’nda üç takım en fazla teknik direktör değişikliğine gitti.  Süper Lig’e ilk havlu atan Yeni Malatyaspor,  İrfan Buz, Marius Șumudică ve Adem Büyük ile yollarını ayırdı.
Ege temsilcisi Altay’da ise son olarak Serkan Özbalta ile yollarını ayırarak bu sezon 4. kez teknik direktör arayışına girdi ve son olarak Sinan Kaloğlu’nda karar kıldı. Bu sezona Mustafa Denizli yönetiminde başlayan Altay, 20. haftada Denizli’nin yardımcısı Mert Nobre’yi göreve getirmişti. 3 hafta görevde kalan Nobre’nin yerine ise Serkan Özbalta geçti. 7 hafta görevde kalan Özbalta, 3 galibiyet 2 beraberlik ve 2 yenilgi alarak kümede kalma umutlarını tazelemesine rağmen kulüp içindeki maddi sorunlardan dolayı görevinden istifa etti.
Kasımpaşa'dan büyük sıçrama 
 
En çok teknik direktör değiştirenlerden Malatya ve Altay küme düşerken, Kasımpaşa büyük bir sıçrama yaparak ligde kaldı. 4 kez teknik direktör arayışına giren Kasımpaşa, ilk olarak Şenol Can ile yollarını ayırdı. Daha sonra ise Cihat Aslan ve Hakan Kutlu ile yol ayrımına girdi. İstanbul ekibi son olarak ligi teknik sorumlu Sami Uğurlu’yla bitirdi.
İşte Süper Lig 2021-2022 sezonunda yaşanan teknik direktör ayrılıkları
Fenerbahçe
Vítor Pereira
Zeki Göle (geçici)
Gelen: İsmail Kartal
 
Medipol Başakşehir
Aykut Kocaman
Gelen: Emre Belözğlu
 
Aytemiz Alanyaspor
Çağdaş Atan
Bülent Korkmaz
Gelen: Francesco Farioli
 
Beşiktaş
Sergen Yalçın
Önder Karaveli
Gelen: Valérien Ismaël
 
Fraport TAV Antalyaspor
Ersun Yanal
Gelen: Nuri Şahin
 
Vavacars Fatih Karagümrük
Francesco Farioli
Gelen: Volkan Demirel
 
Adana Demirspor
Samet Aybaba
Gelen: Montella
 
Kasımpaşa
Şenol Can
Cihat Aslan
Hakan Kutlu
Gelen: Sami Uğurlu
 
Galatasaray
Fatih Terim
Gelen: Domenec Torrent 
 
Kayserispor
Yalçın Koşukavak
Gelen: Hikmet Karaman
 
Çaykur Rizespor
Bülent Uygun
Hamza Hamzaoğlu
Gelen: Bülent Korkmaz
 
Altay
Mustafa Denizli
Mert Nobre
Serkan Özbalta
Gelen: Sinan Kaloğlu
 
Göztepe
Ünal Karaman
Nestor El Maestro
Stjepan Tomas
Gelen: Serdar Sabuncu
 
Öznur Kablo Yeni Malatyaspor
İrfan Buz
Marius Șumudică
Adem Büyük
Gelen: Cihat Arslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.