Gaziantepliler DİKKAT! Toplu Taşımaya Zam Gelecek mi? Gaziantep'te Otobüsçüler Toplu Taşımaya Zam Talebi! Gaziantep'te Özel Halk Otobüsü Sahipleri Akaryakıta Gelen Zamlardan Sonra İsyanda

Gaziantepliler DİKKAT! Toplu Taşımaya Zam Gelecek mi? Gaziantep'te  Otobüsçüler Toplu Taşımaya Zam Talebi! Gaziantep'te Özel Halk Otobüsü Sahipleri Akaryakıta Gelen Zamlardan Sonra İsyanda
Gaziantep’te toplu taşıma hizmeti sunan esnaf, her geçen gün artan maliyetler karşısında zor günler yaşıyor. 2022 yılında ulaşım ücretlerine at arda yapılan zamlar ve Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan desteklerin yetersiz olduğunu kaydeden esnaf, “Artık dayanacak gücümü kalmadı” yorumunda bulundu.

2 milyon 130 bin insanın yaşadığı Gaziantep’te toplu taşıma hizmeti sunan esnaf, zor günlerden geçiyor. Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar, yedek parça, işçilik gibi maliyetlerdeki artışlar nedeniyle kazancı düşen esnaf, aldıkları desteklerin ve ulaşım ücretlerine yapılan zamların da yetersiz kaldığı görüşünde.

ESNAFIN BORCU ARTTI

Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, her geçen gün artan maliyetler karşısında esnafın zor durumda olduğunu söyledi. Çolak, “Esnafın artık dayanacak gücü kalmadı. Bazı esnafların 50 bin lira, bazı esnafın ise 250 bin lira akaryakıt istasyonlarına borcu var. Sanayidekiler deftere borç yerine parça yazıyor. Çalıştırılacak şoför bulamıyoruz. Çalışan ise ‘Verdiğimiz para bana yetmiyor’ diyor. Bugüne kadar bu şekilde zor bir dönem yaşamadı. Esnaf, mazot alamayınca mecbur kontak kapatmak zorunda kalacak.”

GAİZANTEP’TE ESNAFA YETERLİ DESTEK VERİLMELİYOR!

Akaryakıt fiyatlarının ve dövizdeki dalgalanmaların esnafı olumsuz etkilediğini kaydeden Çolak, yedek parça, akaryakıt gibi esnafı yakından ilgilendiren ürünlere zam geldiğini kaydetti.

Çolak, “Döviz hareketlendiğinde lastikten parçaya kadar araç için gerekli olan her şey zam geliyor. İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir gibi illerde toplu taşım hizmeti sunan esnafa verilen destek Gaziantep’te ne yazık ki verilmiyor. Bu şekilde devam etmesi halinde ulaşım ücretlerine yeniden zam yapılmasını istemek durumunda kalacağız. Esnafa yönelik verilen desteklerin artırılması gündeme alınmalı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.