Gaziantep'te 200 Liralık otel odası: 2-4 Bin Lira....DOMOTEX Fuarı da otelleri doldurdu. Fiyatlar da tavan yaptı!

Gaziantep'te 200 Liralık otel odası: 2-4 Bin Lira....DOMOTEX Fuarı da otelleri doldurdu. Fiyatlar da tavan yaptı!
Gaziantep’te bulunan 8 bin 557 yatak kapasiteli 52 otelin tamamı doldu. Mayıs ayı boyunca yer yok. Pandemi sonrası yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan kentte düzenlenen DOMOTEX Fuarı da otelleri doldurdu. Fiyatlar da tavan yaptı.

Gaziantep, gelen turist ve otellerin doluluk oranı bakımından tarihinin en hareketli günlerini yaşıyor. Kentte bulunan 52 otelin tamamı dolu. 4 bin 283 odada bulunan 8 bin 557 yatak kapasitesinde tek yer kalmadı. Mayıs ayı sonuna kadar da yer yok. Pandemi nedeniyle tatil yapamayan vatandaşların salgının yok denecek seviyeye inmesi ve yasakların kalkması ile Gaziantep’e akın etmesi, DOMOTEX Fuarı’nın da düzenlenmesi, otellerin doluluk oranını yüzde yüzlere  ulaştırdı. Gaziantep’te 2 bin 656 yatak kapasiteli 7 adet 5 yıldızlı otel, 2 bin 972 yatak kapasiteli 13 adet 4 yıldızlı otel, bin 932 yatak kapasiteli 17 adet 3 yıldızlı otel, 556 yatak kapasiteli 7 adet 2 yıldızlı otel, 7 adet özel konaklama tesisi bir adet müstakil apart otel bulunuyor. Bu otellerin taamı doldu. Gaziantep’te hizmet eden 184 turist rehberi tam kapasite çalışıyor. Haziran ayına kadar turist rehberi de yok.

Gaziantep'te 200 Liralık otel odası: 2-4 Bin Lira....DOMOTEX Fuarı da otelleri doldurdu. Fiyatlar da tavan yaptı!

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Mehmet Severoğlu, odalarına kayıtlı 184 turist rehberinin de Mayıs ayı boyunca dolu olduğunu söyledi. Pandemi nedeniyle turistlerin tatil şevkinin arttığını belirten Severoğlu, ‘İnsanları pandemi dolayısıyla tatil yapamamıştı. Şu anda yerli ve yabancı turist yoğunluğu var. Gaziantep’te Mayıs ayı sonuna kadar oteller dolu. Sadece oteller değil, turist rehberlerimiz de Haziran ayı sonuna kadar dolular. Eylül ve Ekim aylarında da büyük yoğunluk yaşanacak. Bir de düzenlenen DOMOTEX Fuarı otellerin tamamen dolmasına sebep oldu’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.