Gaziantep'te lokantacılar, baklavacılar Nasıl Zengin Oluyor Sorusu Akıllara Geliyor? Gaziantep'te lokantacılar devlete vergi ödemiyor mu? Gastromania Şehir Haline Gelen Gaziantep'te! Tarife var, uyan YOK!

Gaziantep'te lokantacılar, baklavacılar Nasıl Zengin Oluyor Sorusu Akıllara Geliyor? Gaziantep'te  lokantacılar devlete vergi ödemiyor mu?  Gastromania Şehir Haline Gelen Gaziantep'te! Tarife var, uyan YOK!
Gaziantep'te birçok paça, beyran, kebap veya baklava satan esnaf vatandaş tarafından ödenen peşin paraya fiş kesmeyerek büyük vergi rantı elde ediyor...Gaziantep'e gerek dışardan turist olarak gelen ve gerekse Gaziantep'te yaşayan vatandaşlar yemek yedikleri zaman Gaziantep'te isim yapmış kebapçılar, Beyran ve Paça veya Gaziantep'in yöresel lezzetlerini sunan dükkanlarda kendilerine yazar Kasa'dan fiş verilmeyerek ödedikleri paranın vergisinin ödenmediği gibi iddialarında bulundu

2015 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılan Gaziantep, bu tarihten itibaren Gastronomi Şehri olarak anılmaya başlamıştı. 

ÇILGIN ŞEHİR GAZİANTEP

Türkiye'nin yemek konusunda lezzet şehirlerinin başında gelen Gaziantep'te yemek fiyatları fahiş değil artık Gaziantep'te yaşayan bir kişinin yiyemeceği duruma ulaştı...1 Nohut dürümü 14 Lira yanında ayran 3 lira olurken...Gaziantep'te lokantacılar Nasıl Zengin Oluyor Sorusu Akıllara Geliyor... Gaziantep'in Gastronomi  şehri olmasını kullanıp beyran ,paça, nohut, kavurma, patlıcan kebabı ve birçok ürünü astronomik fiyata satan restoran, dükkanlar devlete vergi ödememek için peşin ödeyen müşterisine fiş kesmiyor

2015 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılan Gaziantep, bu tarihten itibaren Gastronomi Şehri olarak anılmaya başlamıştı. Uluslararası GASTROANTEP Festivali ile lezzetlerini dünyaya tanıtan Gaziantep’te pahalılık giderek artıyor. Kent genelinde baklava, katmer, beyran gibi kentin önemli lezzetlerinin yanı sıra Nohut Dürümünün dahi fiyatı fahiş oranda zamlandı.

NOHUT DÜRÜMÜ ARTIK 14 TL!

Son dönemlerde ise pandemi, döviz krizi, elektrik faturaları ve maliyet artışları nedeniyle, kent genelinde yöresel lezzetlere arka arkaya zam yapılıyor. Nohut dürümünün daha 12 TL’den satıldığı kentte son yapılan zam ile birlikte tarife değişti. Vatandaşların büyük rağbet gösterdiği nohut dürümünün fiyatı 14 TL oldu.

BEYRAN 55 LİRAYA YÜKSELDİ

Kent lezzetlerine yapılan zamlardan beyran da nasibini aldı. Daha önce 35 lira dolayında satılan beyranın fiyatı, geçtiğimiz aylarda yapılan zam ile birlikte 42 liraya yükselmişti. Mayıs ayı itibariyle ise Beyran fiyatlarına yeniden artış yapıldığı öğrenildi. Esnaf Odası tarafından belirlenen fiyat tarifesine göre 38 TL’den satılması tavsiye edilen Beyranın fiyatı 55 TL’ye yükseldi.

YÖRESEL LEZZETLERİ TADAMAZ OLDUK!

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan beyranın fiyatındaki bu artış, vatandaşların da gündeminde yer aldı. Sosyal medya hesaplarından duruma tepki gösteren vatandaşlar, pahalılık ile birlikte yöresel lezzetleri artık tadamaz olduklarını söylediler.

BAKLAVA UNUTULDU!

Kentin önemli yöresel lezzetlerinden olan baklavada da fiyat tarife oldukça yükseldi. Geçmiş yıllarda 100 TL ila 150 TL arasında değişen fiyata satışa sunulan baklavanın fiyatı 300 TL’nin üzerine çıktı. Kalite ve çeşidine göre 220 TL dolayında başlayan fiyatlara satılan baklavada, her geçen gün artan fiyatlar, vatandaşı baklavaya hasret bıraktı.

TARİFE VAR AMA…

Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası tarafından 2022 yılı 1.Sınıf İşletmeciler için hazırlanan tarifede, Çorba 18 TL, Paça-Beyran 38 TL, Sebze Yemekleri 30, Et Yemekleri 50, Yöresel Sebze Yemekleri 35, Yuvarlama 35, Yöresel Et Yemekleri 55, Tavuk Kızartma 23, Tavuk Şiş 150 gr 28, Tavuk Şiş 225 gr 45, Tavuk Şiş Kemikli 300 gr 45, Tavuk Döner 30, Et Döner 45, Kıyma Kebap 225 gr 50, Kubaşı 55, Ezmeli Kebap 55, Patlıcan Kebabı 60, Lahmacun 17 TL olarak belirlendi.

TARİFEYE UYAN YOK!

Kentin lüks işletmelerinden birinde ise vatandaşların karşısına çıkan rakamlar, pes dedirtti. İşletmede yer alan fiyat listesinde, Beyran 55, Çorba 20, Kuşbaşı 85 (200gr), Kıyma 80, Patlıcan Kebabı 100, Alinazik 110, Lahmacun 18 TL’den satılıyor. Kimi işletmelerde fiyatların çok daha yüksek olduğu, Beyran fiyatının 60 TL’nin üzerine çıktığı ileri sürüldü.

GAZİANTEPLİ LOKANTACILAR 'KDV' FİŞİ KESİYOR MU?

Gaziantep'te lokantalar istedikleri fiyatı gerek dışardan gelen turiste gerekse Gaziantep'te yaşayan vatandaşlara uygular hale gelirken lokantaların insanlara fiş kesmemesi dikkat çekti

 Kentte pahalılığın neden olduğu manzara bu yönde olurken, önümüzdeki aylarda fiyatların daha da yükselmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.