Tiryakioğlu’ndan Kazakistan ile tarihi imza

Tiryakioğlu’ndan Kazakistan ile tarihi imza
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti arasında ulaşım, savunma sanayii, askeri istihbarat, bilişim teknolojileri, kültür, tarım, taşımacılık, ticaret, gümrük, çevre, eğitim, gençlik, iletişim ve arşiv alanında 15 anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev başkanlığındaki baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak anlaşmalar imza altına alındı.

Tiryakioğlu’ndan Tarım ve gıda alanında önemli anlaşma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın heyetinde bulunan Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Kazakistan- Türkiye İş Dünyası Temsilcileri Buluşması'nda, Kazakistan Yatırım Ofisi ile Tiryaki Holding arasında tarım ve gıda alanlarını kapsayan yatırım anlaşmasını imzaladı.

Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, imza sonrası yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Kasım Cömert Tokayev huzurunda gerçekleştirilen iki ülke arasındaki stratejik ve ekonomik işbirliğini güçlendirecek ortak anlaşmaların imzalanmasının ardından, KazakistanTürkiye İş Dünyası Temsilcileri Buluşması'nda, Kazakistan Yatırım Ofisi ile Tiryaki Holding arasında tarım ve gıda alanlarını kapsayan yatırım anlaşmasını imzaladık.

 

Ortak kültür, din, dil ve kardeşlik bağlarımız olan Kazakistan'la yapılan tüm anlaşmaların ülkemiz ve Kazakistan halkı adına hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.”dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.