10 Mayıs dolar ne kadar, kaç TL? Dolar/TL düştü mü, yükseldi mi? Euro ne kadar? Euro kaç TL? 10 Mayıs 2022 güncel dolar kuru!

10 Mayıs dolar ne kadar, kaç TL? Dolar/TL düştü mü, yükseldi mi? Euro ne kadar? Euro kaç TL? 10 Mayıs 2022 güncel dolar kuru!
10 Mayıs Salı günü Dolar ve Euro'da son durum vatandaşlar ile yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz gün, Dolar endeksi 20 senenin zirvesine yükselirken, Aralık ayından beri ilk defa 15 TL'yi aştı. Peki 10 Mayıs dolar ne kadar, kaç TL?

Dolar TL dün 20 Aralık'tan bu yana ilk kez 15 lira seviyesini gördü. 


Dolar kuru bugün 15,09 lirada yer alıyor, Euro ise 15,98 lira seviyelerinde hareket ediyor. 

Dolar/TL en son kur korumalı mevduatın da açıklandığı 20 Aralık 2021'de bu seviyeye yükselmişti. Dolar/TL Rusya'nın Ukrayna işgalinin başlarında 11 Mart'ta da 14,99 seviyesini test etmişti.

FED'DEN ENFLASYON VE FAİZ UYARISI

Fed, Amerikan finansal sistemindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı Finansal İstikrar Raporu'nun Mayıs 2022 sayısını yayımladı.  Raporda, bu doğrultuda finansal piyasalarda yüksek oynaklık ve piyasa likiditesi üzerinde bazı baskılar yaşandığı vurgulandı.

Öte yandan Fed'in raporunda, "Enflasyon ve faiz oranlarında yaşanacak olumsuz sürprizler, özellikle ekonomik faaliyetteki düşüşün eşlik etmesi durumunda finansal sistemi olumsuz etkileyebilir" değerlendirmesinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.