Devlet, ihtiyaç sahiplerine kucağını açtı: Kira yardımı ödemeleri başladı! Aylık 715 TL ile 1150 TL arasında ödeme yapılıyor!

Devlet, ihtiyaç sahiplerine kucağını açtı: Kira yardımı ödemeleri başladı! Aylık 715 TL ile 1150 TL arasında ödeme yapılıyor!
İhtiyaç sahipleri için kira yardım desteği 2022 yılında da verilmeye devam ediyor! Peki, 2022 kira yardımı şartları neler, nasıl başvuru yapılır, kira yardımı ne kadar? İşte detaylar…

Kira yardımı kapsamında 2022 yılında da çok sayıda ihtiyaç sahibi vatandaşa destek ödemeleri gerçekleştirilmeye devam ediyor. Devlet kurumları tarafından dar gelirli ailelerin sosyal devlet ilkesiyle desteklenmesi ve kira yardımıyla barında ihtiyaçlarının giderilmesi için yardımlar veriliyor. İlgili destek ödemeleri kapsamında belirlenen şartları sağlayan vatandaşlar aylık kira yardımı ödemlerinden faydalanabilmektedir.

Kira Yardımı Alma Şartları Nelerdir?

Kira desteğinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların sağlaması gereken ilk ve en önemli şart, kişinin kaldığı hanede gelirlerin belirli bir oranın altında olmasıdır. Kira yardımı almaya muhtaç kişilerin yapacakları başvurularda tüm hane halkının gelirleri incelenmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden sağlanan kira yardımına ek olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından da kentsel dönüşüm kira yardımı kapsamında destek ödemeleri yapılmaktadır.

Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kira yardımı almak için vatandaşların ilgili destek kapsamında belirlenmiş yardım alma şartını karşılaması gerekmektedir. Gelir durumu hane içinde belirlenen miktarın altında kalanlara bu ödemler gerekli görülmesi halinde yapılmaktadır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden bu destek verilmektedir. Vatandaşların bu kurumlara giderek başvurularını yapmaları mümkündür. Ayrıca e – Devlet üzerinden kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı başvurusu da yapılması mümkündür.

2022 Kira Yardımı Ne Kadar?

Kira yardımı kapsamında 2022 yılı itibariyle büyükşehirlerde 1.150 TL’ye kadar 18 ay olan kira yardımı, kiracılar tek seferde 2.300 TL olarak ödenmektedir. Kira yardımı kapsamında kentsel dönüşüm veya yoksulluk gibi durumlarda vatandaşların bu destek ödemelerinden yararlanmaları mümkündür. Özellikle pandemi sonrasında gelen süreçle ciddi bir artış yaşanan ev kira bedellerinin ardından birçok vatandaşın kiralarını ödemekte zorlandıkları görülmektedir. Bu zorlukların aşılması için devlet kira desteğinden ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanması mümkündür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.