Gaziantep'te emekliler merak ediyordu! Bayram İkramiyesi son dakika: 2022 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu!

Gaziantep'te emekliler merak ediyordu! Bayram İkramiyesi son dakika: 2022 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu!
Son dakika: Emekli Bayram İkramiyesi 2022 ödeme tarihi belli oldu! Milyonlarca emeklinin merakla beklediği tarihlerin belli olmasının ardından "Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?" sorusunun cevabı araştırılıyor. Öte yandan "Emekli ikramiyesi ne kadar, kaç TL?" sorusu da cevabını buldu. İşte merak edilen soruların cevabı...

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte merak edilen sorunun cevabı nihayet cevabını buldu. Öte yandan "Emekli bayram ikramiyesi 2022 Ramazan Bayramı'nda ne kadar olacak?" ve "Emekli Bayram ikramiyesi zamlanacak mı?" sorularının cevabı da merak edilip araştırılıyor. İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelen son dakika açıklama...

İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklaması şu şekilde: 

Bayram ikramiyelerine yönelik artış gündemimizde yok. 28-29 Nisan'da ödemeler yapılacak. İki bayramda maliyet 25 milyar lira seviyesinde. Emeklilere 1100 lira ödenecek.

İKRAMİYE ŞU AN NE KADAR?

Emekli ikramiyesi geçen yıldan beri bin 100 TL olarak ödeniyor.  Dul aylığı alanlara ise 550 lira bayram ikramiyesi ödeniyor. Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 lira bayram ikramiyesi alıyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 lira ikramiye ödeniyor. 

BAĞ-KUR VE SGK EMEKLİLERİNİN BEKLENTİSİ: 1400 - 1500

Memurlar gibi Ocak ayında ek zamdan yararlanmadı. Dolayısıyla memur emeklileri yüzde 30.5 olarak zam alırken SGK ve Bağ-Kur emeklileri 25.47 zam aldılar. Ocak ayında zam farkından yararlanamayan SGK ve Bağ-Kur emeklileri ise bayram ikramiyesinde artış bekliyor. Kulislerde ise ise Bayram ikramiyesine yüzde 30 dolaylarında zam yapılması ve ikramiyenin 1300 - 1400 lira arasında olması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.