Gaziantep Ulaşımında Son Dakika Şoku! O Duraklarda Seferler Durduruldu
Gaziantep kent içi ulaşımının omurgasını oluşturan hafif raylı sistem hattında beklenmedik bir aksaklık yaşandı. Şehir içi seyahat eden binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren teknik arıza sonrası tramvay güzergahında geçici bir düzenlemeye gidilmek zorunda kalındı.
Özellikle mesai saati değişimleri ve okul giriş-çıkışlarında yoğun olarak kullanılan T1 hattındaki bu gelişme üzerine yetkililer anında harekete geçerek alternatif ulaşım planını devreye soktu.
Gaziantep Tramvay Hatlarında Son Durum Ne?
Meydana gelen teknik arıza nedeniyle Gar ile İbn-i Sina arasındaki kesintisiz tramvay ulaşımı geçici olarak durdu. Yapılan yeni düzenlemeye göre vatandaşı mağdur etmemek adına hat iki kademeli olarak işletilecek:
Gar - Tıp Fakültesi Arası: Tramvay seferleri kesintisiz devam ediyor.
Tıp Fakültesi - İbn-i Sina Arası: Tramvay çalışmayacak, ulaşım otobüslerle sağlanacak.

Ulaşımda Mağduriyete Karşı TA500 Koduyla Otobüs Destegi
Arızanın ardından hat üzerindeki yolcu yoğunluğunu eritmek ve vatandaşların gidecekleri yerlere rötar yapmadan ulaşmasını sağlamak amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi otobüs takviyesi başlattı. Tıp Fakültesi durağında inen yolcular, İbn-i Sina istikametine devam edebilmek için TA500 kodlu aktarma otobüslerini kullanabilecek.
Yolcularımızın Dikkatine ???? https://t.co/3Z8uCwIS1G
— Gaziulaş (@GaziulasAS) October 30, 2026
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.