Gaziantep’te Valisi Çeber'den Rahatlatan Açıklama: “Kapalı Tek Bir Yolumuz Bile Yok”

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, yoğun kar yağışı sonrası kentte trafiğe kapalı yol bulunmadığını açıkladı. TAG Otoyolu ve tüm yollar ulaşıma açık.
Gaziantep’te Valisi Çeber'den Rahatlatan Açıklama: “Kapalı Tek Bir Yolumuz Bile Yok”

Gaziantep’te günlerdir etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sonrası ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar merak konusu olurken, Gaziantep Valisi Kemal Çeber’den kamuoyunu rahatlatan bir açıklama geldi. Vali Çeber, kent genelinde şu an trafiğe kapalı hiçbir yolun bulunmadığını, kapanan güzergâhların ekiplerin yoğun çalışmasıyla kısa sürede yeniden ulaşıma açıldığını söyledi.

H2: Kar Kalınlığı Merkezde 30, Kırsalda 50 Santimi Buldu

Gaziantep’te önceki gün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etkisini artırdı. Şehir merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 30 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde ve kırsal bölgelerde bu rakam 50 santimi geçti. Belediye ekipleri ana arterler, bulvarlar ve bağlantı yollarında aralıksız kar küreme ve tuzlama çalışması yürüttü.

TAG Otoyolu ve Tüm Karayolları Ulaşıma Açık

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, kar yağışı öncesi ve sonrasında alınan tedbirlere ilişkin yaptığı açıklamada, başta Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu ve Kahramanmaraş-Gaziantep karayolu olmak üzere kente bağlanan tüm otoyol ve karayollarının ulaşıma açık olduğunu vurguladı.

Vali Çeber, “Şu an itibarıyla kent genelinde trafiğe kapalı tek bir yolumuz dahi yok. Tüm ekiplerimiz sahada ve teyakkuz halinde. Ulaşımda aksama yaşanmaması için gerekli her türlü önlemi aldık” ifadelerini kullandı.

Sürücülere Net Uyarı: Kış Lastiği ve Zincir Olmadan Yola Çıkmayın

Olumsuz hava şartlarının zaman zaman etkisini sürdürdüğünü belirten Çeber, sürücülere de önemli uyarılarda bulundu. Kar lastiği, zincir ve çekme halatı bulunmadan trafiğe çıkılmaması gerektiğini vurgulayan Çeber, şehir içinde mümkün olduğunca toplu taşımanın tercih edilmesini istedi.

Ayrıca buzlanma riskine karşı özellikle sabah ve gece saatlerinde dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

“Bu Yağışlar Bereket Getirdi, Hepimizi Sevindirdi”

Uzun süredir devam eden kuraklığa da dikkat çeken Vali Çeber, yağan kar ve yağmurun Gaziantep için büyük bir nimet olduğunu söyledi. Çeber, “Neredeyse 8 aydır doğru düzgün yağış almamıştık. Son iki haftada aldığımız kar ve yağmur hem barajlar hem de tarım için büyük bir rahatlama sağladı. Şehir merkezine 20-25 santim, yüksek kesimlere ise yer yer 1 metreyi bulan kar yağdı. Bu tablo bizi hem sevindirdi hem de rahatlattı” dedi.

Ağır Vasıtalara Geçici Kısıtlamalar Uygulandı

Vali Çeber, yoğun kar yağışı sırasında özellikle organize sanayi bölgesinde kamyon ve tır çıkışlarının durdurulduğunu, şehir içine ve otoyola ağır vasıta sevk edilmediğini açıkladı. Ayrıca belirli saatlerden sonra otoyollarda ağır tonajlı araçlara da geçici yasak getirildiğini belirtti.

Amaçlarının trafik akışını güvenli şekilde sürdürmek olduğunu ifade eden Çeber, vatandaşların yapılan uyarılara titizlikle uymasının hayati önem taşıdığını söyledi.

“Mecbur Değilseniz Evden Çıkmayın” Çağrısı

Kar yağışı öncesi ve sonrasında alınan tedbirleri anlatan Çeber, daha önce okulların tatil edildiğini, motokuryelere trafik yasağı getirildiğini, hamileler, engelliler ve dezavantajlı gruplara idari izin verildiğini hatırlattı.

Vatandaşlara seslenen Çeber, “Mecbur kalmadıkça özel araçla trafiğe çıkmayın. Çıkmanız gerekiyorsa mutlaka kış lastiğiniz, zinciriniz ve çekme halatınız yanınızda olsun. Uyarılara uymayan bazı vatandaşlarımız nedeniyle zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. Herkesin biraz daha dikkatli olması gerekiyor” diye konuştu.

Havalimanı Yeniden Açıldı, Yeni Kar Yağışı Bekleniyor

Kar yağışı nedeniyle bir süreliğine kapatılan Gaziantep Havalimanı’nın da yeniden uçuşlara açıldığını belirten Çeber, yoğun çalışmalar sonucunda pistin güvenli hale getirildiğini söyledi.

"Bugünde kar yağışı bekleniyor"

Öğle saatlerine doğru kar yağışı beklendiğini belirten Çeber, "Bu kar yağışından sonra hayatın artık daha normale döneceğini değerlendiriyoruz. Perşembe günü saat 11.00’da kar yağışı başladı ve kar yağışından önce belediyelerimiz, tüm araç ve personeliyle, Karayolları teşkilatımız, AFAD'ımız, diğer ilgili teşkilatlar, hepsi alandaydı ve hepsi yoldaydı. Ama doğayla bir yere kadar mücadele edebilirsiniz. O noktadan sonrası sizin bireysel ve insani olarak alacağınız tedbirlerle ilgilidir. Bu noktada kıymetli vatandaşlarımız mutlaka ilgili kurumların uyarılarına büyük bir titizlikle riayet etsin" diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.