Gaziray'a Hızlı Tren Geliyor: '140 Kilometre Hızla Gidecek'
Gaziantep Gaziray'a Yerli Setler Geliyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, milli banliyö tren seti projelerinde büyük bir adım attıklarını duyurdu. Bakan Uraloğlu, "Milli banliyö tren seti projemiz kapsamında ilk setin üretimini tamamladık ve bu yıl içinde 8 set daha üreteceğiz. Bu setleri Gaziantep'teki Gaziray'da kullanmayı planlıyoruz," dedi.
Türkiye, Küresel Demiryolu Sanayisinde Söz Sahibi Oluyor
Sakarya'da gerçekleştirilen törende Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin demiryolu sanayisindeki gelişmelerine değindi. 225 km hızla seyahat edebilen yerli ve milli elektrikli tren setlerinin üretimine başlandığını belirten Uraloğlu, "Türkiye artık hızlı tren ve yüksek hızlı trenlerini kendi imkanlarıyla üretebilecek. Yurt dışından araç temini yapmamıza gerek kalmayacak, dolayısıyla ekonomik bağımsızlığımızı daha da güçlendireceğiz," şeklinde konuştu.
Demiryolu Ulaşımında Dev Adımlar
Türkiye'nin demiryolu ulaşım ağını genişletme ve yerli sanayiyi destekleme yönünde büyük ilerlemeler kaydettiğini vurgulayan Uraloğlu, 2002 yılından bu yana demiryolu ağının 3 bin kilometre genişlediğini ve Türkiye'nin Avrupa'nın 6. büyük, dünyanın ise 8. büyük yüksek hızlı tren işletmecisi haline geldiğini ifade etti.
Lokomotif Üretiminde Yerli İmkanlar Öne Çıkıyor
Bakan Uraloğlu, yerli ve milli elektrikli anahat lokomotifi projesinin yanı sıra, toplamda 95 adet lokomotif üretmeyi hedeflediklerini açıkladı. Bu lokomotiflerin TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü'ne 2027 yılına kadar teslim edileceğini belirtti.
Raylı Sistem Araçları Üretiminde Büyük Gelir
Türkiye'nin küresel demiryolu pazarından daha fazla pay almak ve ihracat kapasitesini artırmak için çaba gösterdiğini söyleyen Uraloğlu, raylı sistem araçları üreticilerinin yılda yaklaşık 1 milyar dolar gelir elde ettiğini belirtti. Ayrıca, gelecek 10 yıl içerisinde önemli miktarda şehir içi raylı sistem aracı ihtiyacının yerli üretimle karşılanması hedefleniyo
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.