Evinizde Yoğurt Mayası Kalmadı mı? İşte Maya Olmadan Taş Gibi Yoğurt Yapmanın Sırrı!

Evinizde Yoğurt Mayası Kalmadı mı? İşte Maya Olmadan Taş Gibi Yoğurt Yapmanın Sırrı!
Evde yoğurt yapmanın birçok insan için sıradan bir rutin haline geldiğini biliyoruz. Fakat yoğurt mayası kalmaması gibi durumlar bazen evde yoğurt yapımını zorlaştırabiliyor

Ensonhaber.com'da yer alan içeriğe göre; Tesadüfen mayanızın bittiğini fark ettiğinizde, alışveriş için dışarı çıkmak zorunda değilsiniz. İşte, mayasız yoğurt yapmanın pratik ve efektif bir yolu!


Sütünüzü kaynatmaya devam edebilir ve mayasız yoğurt yapımı için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Merak ediyorsanız, bu yöntemin detayları makalemizin devamında yer alıyor. Aşçıların sır gibi sakladıkları ve nohut kullanarak evde maya yapma yöntemini deneyebilirsiniz.


Evde doğal yoğurt mayası oluşturmak için 15 adet nohut ve bir bardak süt yeterli olacaktır. Bu nohutları bir cam kavanoza alın ve üzerine kaynatılmış sütü dökün. Hazırladığınız karışımı bir gün boyunca bir bezle sarabilir veya kapalı bir fırın içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Bir günün sonunda karışımın üstünde oluşacak suyu, ev yapımı yoğurt mayası olarak kullanabilirsiniz.



Unutmamanız gereken bir nokta var ki, ilk defa yapılan ev yapımı maya her zaman istediğiniz sonucu vermeyebilir. Ancak endişelenmeyin, denemeleriniz devam ettikçe organik mayanızı tutturabileceksiniz. Bu doğal yöntem sayesinde, piyasadan satın alınan endüstriyel ürünler olmadan da evinizde taş gibi yoğurtlar yapabilirsiniz. Tartışmasız sağlıklı ve doğal bir alternatif arayanlar için bu yöntem idealdir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.