Çıtır Patates Kızartması İçin Airfryer Püf Noktaları Açığa Çıktı! Airfryer ile Çıtır Çıtır Patates Kızartması Artık Çocuk Oyunu

Çıtır Patates Kızartması İçin Airfryer Püf Noktaları Açığa Çıktı! Airfryer ile Çıtır Çıtır Patates Kızartması Artık Çocuk Oyunu
Mutfakların yeni gözdesi airfryerlar, sağlıklı ve lezzetli yemek yapma konusunda bir devrim yaratıyor. Bu mucizevi cihazla artık patates kızartması yapmak da çok daha pratik ve az yağlı. İşte airfryer'da mükemmel patates kızartması yapmanın basit sırrı.

Airfryer kullanıcılarına müjdeli haber! Çıtır çıtır ve lezzetli patates kızartması yapmak için gerekli püf noktalarını sizler için derledik. Geleneksel patates kızartmasına göre çok daha hafif ve sağlıklı bir alternatif sunan bu yöntem, az yağla harikalar yaratmanıza imkan tanıyor.

SOSUN HAZIRLANMASI
Airfryer'da harika patates kızartması için ihtiyacınız olan malzemelerin başlıcaları şunlardır: 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı karabiber ve 1 yemek kaşığı biberiye. Bu malzemeleri bir kapta güzelce karıştırın, ardından patateslerinizi soyup, dilimleyin ve nemi iyice alındıktan sonra baharatlı sos ile harmanlayın.

Airfryer'da patates kızartmasının sırrı, Şef Nirschel'in tavsiyelerinde saklı: Patatesleri iyice yıkayıp kuruladıktan sonra, bir çatal ile birkaç kez delerek pişirme esnasında buharın çıkmasını ve patateslerin patlamamasını sağlayın. Daha sonra zeytinyağlı sosla karıştırdığınız patatesleri, 200 derecede ısıtılmış airfryer'ınıza alın ve yaklaşık 14-15 dakika boyunca pişirin. Pişme sürecinde patatesleri 8-9 dakika aralıklarla karıştırmayı unutmayın; böylece her yanı eşit olarak kızaracaktır.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.