GAZİANTEP SPOR'DA HEP HÜZÜN! Vali gül gitti! Zengin yöneticiler ortadan kayboldu

Biliyorsunuz ki Gaziantepspor efsanesi ligden düşmüştü. Sayın Adil Sani Konukoğlu büyük mücadeleler vererek 2 yıl içerisinde Gaziantep Futbol Kulübü lige çıkardı. Sayın Adil Sani Konukoğlu gerçekten de " yeminli olmasına rağmen" kulüp başkanlığını istemeyerekte yaptı. Çünkü Konukoğlu bu şehrin çocuğudur ve Gaziantepli bir milliyetçiliğe sahiptir. Sayın Adil Sani Konukoğlu kulübü süper lige çıkardıktan sonra başkanlığı sanayi odasından arkadaşı olan Cevdat Akınal'a devretmişti. Sayın Akınal ise kulübü borçlandırarak zora soktu. Ben hep şunu söylerim kulüpler kurumsallaşmadıkça böyle olması normaldir. Türkiye'de şuanda liglerde bulunan tüm kulüpler şahıslar tarafından yönetilmektedir. Bu da kulüplerin kişilere göre başarılı yada başarısız olacağını gösteriyor.

GAZİANTEP OLAY DÜŞTÜ AMA NEDEN?

Süper ligden düşen bir takımın ertesi sezontekrardan lige çıkması ise neredeyse imkansızdır. Benim yaptığım araştırmalara göre eğer şehrin belediyeler takıma destek vermiyorsa takımın başarılı olması zordur. Bu kural medya içinde geçerlidir. Biliyorsunuz ki şuanda Şanlıurfa'da 4 televizyon kanalı yayın kanalı hayatını sürdürürken Gaziantep'te ise biz ve bir diğer yayın kuruluşu zorda olsa yayın hayatına devam ediyor. Ama bu süreçte destek göremediğimiz için yayından bir çekiliyoruz bir yayına tekrardan giriyoruz. Şehrin siyasetçileri güçlü ve tarafsız bir medya istemiyor ne yazık ki!

GAZİANTEPSPOR DÜŞTÜ! GAZİANTEP FK'YA DESTEK NE ZAMAN OLDU?

Aynı şekilde kulüpler içinde bu durum geçerlidir. Onun için başta belediyeler takımlara destek çıkmalıdır. Eğer belediyeler yasalara göre takımlara destek olamıyorsa o zaman şehrin zenginleri bu takıma destek çıkmak zorundadırlar. Biliyorsunuz ki çoğu İstanbul kulübüne belediyeler el altından destek vermektedir. Gaziantep Belediyeleri ise bunu yapıyor mu? Yapıyor ama cılız destek de bulunuyorlar. Bence belediyeler kulübe el atarsa hem takımların durumu iyi olur hem de kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atılmış olur.

VALİ GÜL GİDİNCE! GAZİANTEP FK'YI DESTEKLEYENLER NERDE?


Şimdi ben sözü nereye getirmek istiyorum Sayın Davut Gül İstanbul'a atandı her şey Memik Yılmaz Bey'e kaldı. Sayın Memik Yılmaz Gaziantep'in çocuğudur. O da sayın Konukoğlu gibi çok milliyetçidir, esnaf kökenlidir... Gül'ün gittiğini gören zenginler bir anda ortadan kayboldular. Kayboldular ama yarın bu takım ligden düşerse bunun vebalide sorumluluktan kaçan zenginlere kalır. Sözde sanayi şehriymişiz allah allah sanki neremiz sanayi şehri... Gaziantep Futbol Kulübü sanki öcüymüş gibi herkes kaçıyor kardeşim bu spor kulübü Gaziantep'in dünyaya tanıtımında, reklamında, markasında önemli bir yere sahiptir. Son kez söylüyorum Memik Yılmaz'ı gerçekten de kutlamak istiyorum. Kendi çapında esnaf kökenli ve ekonomisi güçlü olmayan bir yönetim kurulu kurmuş. Memik Yılmaz'ın elinden ancak bu kadarı gelirdi herhalde. Daha fazlasını istemek ona da haksızlık olurdu... Ben hep söylerim Gaziantep'in evlatlarından oluşmayan bir takım hiç bir zaman Gaziantep'in takımı değildir. Çünkü bu takım Gaziantepli evlatlarımızdan oluşmadığı müddetçe iş bilmez yöneticiler tarafından getirilen pahalı futbolcular ve borçlar ile uğraşmaya devam edecektir. Bir futbolcuya milyonlarca dolar borçlanmanın zarardan başka hiç bir getirisi yoktur. Esas olarak bir gerçeği söylemek isterim ki eğer takımın gelirlerini-giderlerini hesaplı bir şekilde kullanan bir yönetim olmazsa Gaziantep FK ligden düşmeye mahkum olur. İnşallah yeni dönemde Memik Yılmaz Başkanım iyi işler çıkarmayı başarabilir....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cumhur Dölek Arşivi