Gaziantep'te Muhtardan Alkışlanacak Hamle
Gaziantep Şehitkamil'de muhtar Adnan Özaslan, taziye evinde yemek ve hediye uygulamasına son verdi. Taziye evine "Lütfen acımızı yaşayalım" yazılı duyuru asıldı.
Yayınlanma:
Gaziantep’te yıllardır uygulanan taziye evi yemekleri, artan maliyetler ve ailelerin yaşadığı ekonomik yük nedeniyle sık sık tartışma konusu oluyordu. Şehitkamil ilçesine bağlı İbrahimşehir Mahallesi'nde muhtar olan Adnan Özaslan, bu duruma köklü bir çözüm getirerek mahallesinde taziye evinde yemek ve hediyeleşme geleneğine resmen son verdi. Alınan bu cesur karar, kısa sürede hem mahalle sakinlerinden hem de sosyal medyadan büyük destek gördü.
"Lütfen Acımızı Yaşayalım" Diyerek Duyuru Astılar
Taziye evlerinde acıyı paylaşmak yerine yemek masalarının kurulmasının, ev sahiplerine ağır bir ekonomik külfet yüklediğini belirten İbrahimşehir Mahallesi Muhtarlığı, taziye binasının girişine dikkat çeken bir tabela koydu. Konulan tabelada, “Lütfen acımızı yaşayalım” ifadelerine yer verildi.
Yaşam
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.