Gaziantepli Sevilen İş İnsanı Almanya'da Vefat Etti

Almanya'da yaşayan Gaziantepli tanınmış iş insanı Mehmet Gülten, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Gaziantepli Sevilen İş İnsanı Almanya'da Vefat Etti

Almanya’nın Bremen ve Delmenhorst bölgelerinde yıllardır esnaflık yapan, Gaziantep’in sevilen simalarından iş insanı Mehmet Gülten, geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Gaziantep’ten yıllar önce Almanya’ya giderek ticaret hayatına atılan ve bölgenin tanınmış restoranlarından Lava Grill’in işletmeciliğini yapan Mehmet Gülten’den acı haber geldi. Salı günü aniden fenalaşan Gülten, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Daha önce dört kez kalp krizi geçirdiği bilinen emektar iş insanının vefatı, hem Almanya’daki Türk toplumunu hem de memleketi Gaziantep’teki sevenlerini yasa boğdu.

Restoran Sektörünün Gülen Yüzüydü

Delmenhorst ve Bremen’de kurduğu işletmelerle sadece bir iş insanı değil, aynı zamanda çevresine yardımseverliğiyle tanınan bir "ağabey" olan Mehmet Gülten, 8 kardeşli bir ailenin en büyüğüydü. Evli ve iki çocuk babası olan Gülten, çalışma azmi ve dürüst esnaflığıyla tanınıyordu. Ardında büyük bir boşluk bırakan Gülten’in ani ayrılışı, ailesi ve dostları tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Cenaze Töreninde Gözyaşları Sel Oldu

Merhum Mehmet Gülten için Delmenhorst Mevlana Camii’nde cuma namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Gurbetteki Gazianteplilerin ve Alman komşularının yoğun katılım gösterdiği törende, Gülten’in kardeşleri ve çocukları taziyeleri kabul etti. Kılınan cenaze namazının ardından Mehmet Gülten’in naaşı, dualar eşliğinde Delmenhorst Müslüman Mezarlığı’nda toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.