Gaziantep’i Kâbus Sardı! Pencere Açmak İmkânsız Hale Geldi
Gaziantep’te son günlerde hızla artan ve “meyve sineği benzeri” olarak tanımlanan küçük sinekler, kent genelinde adeta yaşamı felç etti. Evlerin pencerelerini açmak neredeyse imkânsız hale geldi
Yayınlanma:
Gaziantep'in birçok mahallesinde yoğunlaşan bu sinek popülasyonu, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor ve özellikle evlerde büyük rahatsızlık yaratıyor.
Vatandaşların ifadelerine göre, pencereleri ve balkonları saran bu küçük sinekler nedeniyle evlerin havalandırılması imkânsız hale geldi. Gaziantepliler, sineklerin içeriye girmemesi için sıcak havaya rağmen pencerelerini kapalı tutmak zorunda kalıyor, bu durum yaşam kalitesini ciddi ölçüde düşürüyor.
İstilanın Kaynağı Araştırılıyor: Sıcak Hava ve Nem Etkili Olabilir
Uzmanlar, bu tür küçük sineklerin (muhtemelen sirke sineği veya benzeri bir tür) genellikle olgunlaşmış meyve, sebze kalıntıları, çöp konteynerleri ve nemli organik maddelerin bulunduğu alanlarda hızla çoğaldığını belirtiyor.
Yaşam
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.