Gaziantep'te O Mahallelerde Kabus! Vatandaşlar Pencerelerini Açamıyor!

Gaziantep'te özellikle son günlerde artış gösteren 'üvez' böceği istilası, şehir genelinde endişe yaratıyor.
Gaziantep'te O Mahallelerde Kabus! Vatandaşlar Pencerelerini Açamıyor!

En ciddi şikayetler, kritik bir sağlık merkezi olan Onkoloji Hastanesi'nin bulunduğu Beştepe bölgesinden ve yoğun nüfuslu yerleşim yerlerinden biri olan Mavikent Mahallesi'nden geliyor.

Vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde evlerinin balkonlarını ve pencerelerini kapatmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Bu yoğun böcek popülasyonu, sadece günlük yaşamı olumsuz etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda halk sağlığı ve hijyen açısından da potansiyel riskler taşıyor.

Onkoloji Merkezi ve Mavikent'te Yoğun Şikayetler: Balkonlar ve Pencereler Kapatıldı

Beştepe mevkiinde bulunan Onkoloji Merkezi çevresindeki aşırı üvez yoğunluğu, hastane ziyaretçilerini ve çalışanlarını zor durumda bırakıyor. Bu durum, özellikle bağışıklığı düşük olan hasta gruplarının bulunduğu bir merkezde hijyen standartlarının korunması açısından acil önlem gerektiriyor.

Öte yandan Mavikent Mahallesi sakinleri de, balkon ve pencerelerinde yaşadıkları üvez yığılmaları nedeniyle yaşam kalitelerinin düştüğünü ifade ediyor. Mahalle sakinleri, durumun bir an önce çözülmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ilgili birimlere çağrıda bulundu.

Uzmanlar Uyarıyor: Acil Mücadele Şart

Ziraat ve çevre sağlığı uzmanları, üvez gibi sinek türlerinin, özellikle yaz sonu ve sonbahar başlarında belirli hava koşullarında hızla yayılabildiğini belirtiyor. Ancak bu denli yoğun bir istilanın, çevresel faktörler ve üreme alanlarının fazlalığından kaynaklanabileceği vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.