Gaziantep’te 47 Mahalle Susuz Kaldı! İşte Suyun Kesildiği Mahalleler
GASKİ yetkilileri, enerji temini sağlandığında söz konusu mahallelere yeniden su verileceğini belirterek vatandaşlardan sabır ve anlayış istedi.
Enerji Yoksa Su da Yok
Kent genelinde son günlerde artan altyapı ve enerji kaynaklı kesintiler, yurttaşın gündeminden düşmüyor. GASKİ'nin açıklamasına göre, su terfi istasyonlarına enerji sağlanamaması, arıtma ve dağıtım süreçlerinin aksamasına neden oldu. Bu da doğrudan şebeke suyunun kesilmesine yol açtı.
İşte Suyun Kesildiği Mahalleler
Su kesintisinden etkilenen mahalleler arasında şehrin merkezi ve yoğun nüfuslu bölgeleri de bulunuyor. Kesintiden etkilenen 47 mahalle şöyle:
15 Temmuz, 23 Nisan, 60. Yıl, 75. Yıl, Beştepe, Beydili, Binevler, Cengiz Topel, Cumhuriyet, Çağdaş, Deniz, Dumlupınar, Düztepe, Fırat, Geylani, Gümüştekin, Güneş, Güzelvadi, Hoşgör, İstiklal, İnönü, Kahvelipınar, Karayılan, Kıbrıs, Kolejtepe, Konak, Kurbanbaba, Körkün Bozdağ, Körkün Mimarsinan, Mimarsinan, Narlitepe, Nuri Pazarbaşı, Ocaklar, Onur, Osmangazi, Saçaklı, Şenyurt, Türkmenler, Ulaş, Vatan, Yeşilevler, Yeşilyurt, Yeditepe ve Yukarıbayır.
GASKİ'den Yapılan Açıklama
Su Kesintisi…
— GASKİ GENELMÜDÜRLÜĞÜ (@GaskiKurumsal) July 30, 2025
TEDAŞ kaynaklı enerji kesintisi nedeniyle, bazı mahallelerimizde zorunlu su kesintisi uygulanmaktadır.
15 Temmuz, 23 Nisan, 60. Yıl, 75. Yıl, Beştepe, Beydili, Binevler, Cengiz Topel, Cumhuriyet, Çağdaş, Deniz, Dumlupınar, Düztepe, Fırat, Geylani, Gümüştekin,… pic.twitter.com/dKU4d107cv
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.