Fatma Şahin’den Doğa ve Tarih Yolculuğuna Davet
Gaziantep sadece mutfağıyla değil, aynı zamanda doğa ve tarihle iç içe geçmiş eşsiz rotalarıyla da büyülüyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kanyonun Türkiye’nin en özel yürüyüş parkurlarından biri olduğunu vurgulayarak, “8 kilometrelik tarihi yürüyüş sizi Fırat’a ulaştırıyor” dedi.
Binlerce Yıllık İzler, Doğayla Bütünleşen Bir Yolculuk
Habeş Kanyonu, yalnızca doğa manzarasıyla değil, aynı zamanda barındırdığı arkeolojik ve kültürel değerleriyle de öne çıkıyor. Yaklaşık 8 kilometrelik yürüyüş rotası boyunca, ziyaretçiler hem vadiler ve kaya oluşumları gibi doğal güzellikleri keşfediyor hem de antik dönemlere ait kalıntılarla karşılaşıyor.
Yürüyüşün sonunda ise ziyaretçileri Fırat Nehri’nin büyüleyici manzarası karşılıyor.
Fatma Şahin: “Gaziantep’in Keşfedilmemiş Güzellikleri Sizi Bekliyor”
Fatma Şahin paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Burası Araban ilçemizde, Türkiye’nin en eşsiz yürüme rotalarından birini sunan Habeş Kanyonu. 8 km’lik rotada binlerce yıllık tarihi doyasıya yaşarken, yolun sonunda Fırat’a ulaşıyorsunuz.”
Şahin ayrıca Gaziantep’in sadece gastronomisiyle değil, doğal ve kültürel zenginlikleriyle de keşfedilmesi gereken bir şehir olduğunu vurguladı:
“Gaziantep hakkında bilmediğiniz öyle çok güzellik var ki... Bir an önce gelip bu deneyimi yaşamalısınız!”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.