Şahinbey Belediyesi’nden Aşure İkramı

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu Muharrem Ayı’nda da vatandaşlara aşure ikramı geleneğini sürdürüyor.
Şahinbey Belediyesi’nden Aşure İkramı

Şahinbey Belediyesi ekipleri, ilçenin farklı noktalarında gün boyu aşure dağıtarak bu özel geleneği yaşatıyor.

Bu yıl toplamda 240 bin kişiye aşure ikram edilmesi planlanıyor. Bugüne kadar Şahinbey Belediyesi’nin dağıttığı aşure sayısı ise 3 milyon 894 bini aştı. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan ile birlikte vatandaşlara aşure dağıtarak Muharrem Ayı’nın anlamına dikkat çekti.

Başkan Tahmazoğlu, Muharrem Ayı’nın birlik, beraberlik ve paylaşmanın simgesi olduğuna vurgu yaparak, “Aşure farklı tatların bir araya gelip uyum içinde yepyeni bir lezzet oluşturmasıdır. Biz de bu geleneği yaşatarak birlik ve kardeşlik ruhunu pekiştiriyoruz. Tüm hemşehrilerimizin Muharrem Ayı mübarek olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.