Gaziantep'te Toplu Ulaşımda REZALET! Yaşlı ve Engelli Vatandaşlarla Şoförler Arası Tansiyon Yükseliyor

Gaziantep'te Toplu Ulaşımda REZALET! Yaşlı ve Engelli Vatandaşlarla Şoförler Arası Tansiyon Yükseliyor
Gaziantep'te 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların toplu taşımada kullanmaları gereken serbest kartların yol açtığı tartışmalar, gündemden düşmüyor.

Gaziantep'te Toplu Taşıma Anlaşmazlığı: Serbest Kart Polemiği



Gaziantep'te yaşlılar ve engelliler, toplu taşıma kullanma haklarının otobüs şoförlerince ihlal edildiğini öne sürerek, "Otobüslere binmek istediğimizde şoförler bizi görmemezlikten geliyorlar" şeklinde şikayetlerini dile getiriyorlar. Bu duruma tepki gösteren şoförler ise yaşlı ve engelli vatandaşları "Keyfi seyahat ediyorlar" diyerek eleştiriyorlar.


FATMA ŞAHİN AÇIKLAMIŞTI
Şehirde toplu taşıma hizmetlerinin kalitesini artırmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi'nin çabaları, yaşanan serbest kart anlaşmazlıklarıyla gölgede kalmış durumda. Her gün yaşanan tartışmalar, 65 yaş üstü vatandaşların ve engelli bireylerin otobüslere alınmaması noktasında yoğunlaşıyor. Yasalarca kendilerine tanınan bu haktan faydalanmak isteyen serbest kart sahipleri, şoförlerin psikolojik baskı yaptığı ve kötü muamelede bulunduğu yönünde şikayetçi oluyor.

ENGELLİ VATANDAŞLAR 'YOL'DA BIRAKILIYOR!'

Engelli vatandaşlar da Gaziantep'te karşılaştıkları olumsuz tutumlar karşısında sıkıntılarını ifade ediyorlar. Engelli bireyler, "Şoförler bizi durakta görmezden gelip durmuyorlar, otobüse binince de istenmeyen kişiler olduğumuzu hissettirecek sözler sarf ediyorlar. Devletin engellilere tanımış olduğu bir hakkı kullanıyoruz. Engelli raporu olmayan bu kartları zaten alamıyor. Şoförlerin Devletimizin bu kararına karşı çıkmaları ve belediyenin bu konuda gereken desteği sağlamaması kabul edilemez" dedikleri belirtiliyor.


ÖZELLİKLE ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ SÜRÜCÜLERİ:'Bazı serbest kart sahipleri,sadece bir durak için otobüse biniyorlar!'


Özellikle özel halk otobüsleri sürücüleri, yaşlı ve engelli vatandaşları serbest kartlarını "keyfi" kullanmakla suçluyor. Şoförler, "Bazı serbest kart sahipleri gereksiz yere sadece bir durak için otobüse biniyorlar. Zaten yeterince kazanç sağlayamıyoruz, üstüne üstlük yolcuların yarısı serbest kart kullanıyor. Eğer bir işleri ya da meşguliyetleri olsa anlayış gösterebiliriz, ama sadece dolaşmak için toplu taşımamızı kullanıyorlar. Bu durum kabul edilemez" diyerek serbest kart uygulamasının kötüye kullanıldığını savunuyorlar.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum