E-Ticaret için Şirket Kurmak Popülerlik Kazanıyor

E-Ticaret için Şirket Kurmak Popülerlik Kazanıyor
E-ticaret, kazançlı olması sebebiyle girişimciler tarafından sıklık tercih edilir.

Bu noktada e-ticaret için şahıs şirketi kurmak konusunu gündeme getirmek mümkündür. E-ticaret için amacınıza uygun türde bir şirket kurmak, potansiyelinizi ortaya çıkarmanıza yardım eder. Ticaret, girişimcilik ve dünya pazarına açılma yolunda size destek olur.

E-Ticaret için Şirket Kurmak Popülerlik Kazanıyor

E-ticaret, kazançlı olması sebebiyle girişimciler tarafından sıklık tercih edilir. Bu noktada e-ticaret için şahıs şirketi kurmak konusunu gündeme getirmek mümkündür. E-ticaret için amacınıza uygun türde bir şirket kurmak, potansiyelinizi ortaya çıkarmanıza yardım eder. Ticaret, girişimcilik ve dünya pazarına açılma yolunda size destek olur.

E-Ticaret için Şirket Kurmak Çeşitli Avantajlar Sağlıyor

E-ticarete atılmak isteyen kişiler, çoğunlukla şirket kurma yöntemine başvurur. Çünkü e-ticaret şirketi kurmak, birçok avantajı beraberinde getirir. Bu avantajlardan bazılarını aşağıdaki listede görmeniz mümkündür.

  • Yasal koruma: Şirket kurmanın ilk avantajı, hukukî düzlemde güvence sağlamaktır. Böylelikle kişisel varlığınız ile işletmenizi ayrı tutabilirsiniz. Hem işletmenizi hem kendinizi korursunuz.
  • Güvenilirlik ve itibar: Tüketiciler, kurumsal firmalara daha fazla güvenir. Siz de şirketiniz sayesinde müşterilerinize güven vermiş olursunuz. Bu ciddi ve güvenilir imaj, itibarınızın artmasına yardımcı olur.
  • Finansman ve yatırım: Şirket sahipleri, bireysel girişimcilere göre daha kolay finansman bulur. Zira yatırımcılar ve finansal kuruluşlar, şirketlere daha hızlı kredi verir.
  • Ölçeklenebilirlik: Şirket olarak çalışmak, işletmenizi büyütmenize imkân tanır. Böylece ekibinizi büyütebilir, büyük siparişler alabilir ve yeni pazarlara girebilirsiniz.
  • Rekâbet: Şirket olarak piyasaya çıkmak, tanınma şansınızı artırır. Böylece rekâbet üstünlüğü elde edersiniz.
  • Vergiler: Şirketler ile bireysel girişimcilerin vergi ödeme koşulları değişkenlik gösterebilir. Şirket adına vergi ödemenin birtakım avantajları bulunur.

Şirket kurmak, emek isteyen bir süreçtir. Ancak emeğinizin karşılığını bu avantajlarla almanız mümkündür. Üstelik şirketiniz sayesinde bireysel olarak açılamadığınız dünya pazarlarına girmeniz de kolaylaşır.

Dünya Pazarlarına Açılmak İsteyen Online Şirket Kurmaya Yöneliyor

E-ticaret için şirket kurmak isteyenler, öncelikli olarak kendi ülkelerini düşünürler. Türkiye'de şirket kurmak da çeşitli avantajlara sahiptir. Ancak Türkiye’de kurduğunuz şirketi fiziksel olarak da yürütebilirsiniz. Eğer dünya pazarına açılmak isterseniz online şirket kurabilirsiniz. Bu sayede süreci çok daha hızlı, verimli ve kolay hâle getirmeniz mümkün olur.

Dünya pazarına açılmak için kurduğunuz online şirket ile çok geniş bir müşteri tabanı elde edebilirsiniz. Dünya çapındaki potansiyel tüketicilere ulaşarak her geçen gün genişleyen bir müşteri profiline erişebilir ve gelirinizi artırabilirsiniz. Depo kirası, mağaza dekorasyonu ve personel gibi giderleriniz olmadığı için daha düşük maliyetle şirket kurabilirsiniz. Yine benzer şekilde sipariş hacminiz arttığında fiziksel depolama sıkıntısı yaşamazsınız.

E-Ticaret için Farklı Şirket Türleri Tercih Ediliyor

E-ticaret ile uğraşanların tercih edebileceği birbirinden farklı şirket türleri bulunur. Bu şirketlerin her birinin avantajları veya hitap ettiği kitle farklı olabilir. E-ticaret için tercih edilen bu şirket türleri şunlardır:

  • Sınırlı sorumluluk şirketi (LLC)
  • Anonim şirket (JSC)
  • Bireysel işletme
  • Kooperatif şirket

Hangi şirket yapısının size uygun olduğunu anlamak için öncelikle hedeflerinizi netleştirmeniz gerekir. Mali durumunuz ve yönetmelikler de bu noktada önem arz eder. Ardından işletmenizin ihtiyaçlarına uygun şirketi seçmek için bu türleri detaylıca araştırmanız önerilir. Dilerseniz şirket avukatından veya muhasebeciden yardım almanız da mümkündür.

Şirket Kurmak için Profesyonel Yardımlar Alınıyor

E-ticaret şirketi kurmak, tek başınıza zorlanabileceğiniz bir süreç gerektirir. Zira bu süreçte sermaye ve bütçe hesabı, yasal yükümlülükler, farklı kişi ve kurumlarla yapılan anlaşmalar ve hedeflere ulaşma gibi adımlar yer alır. Örneğin sadece e-ticaret şirket kurma maliyeti bile özenli hesaplama ister. Sizin için tüm bu süreci planlayan bir profesyonelden yardım almak hem şirketinize fayda sağlar hem de stresinizi azaltır.


Jestiyon, profesyonelce kurulmuş bir şirket için ihtiyaç duyduğunuz desteği sunar. Ön muhasebe, finansal danışmanlık, sanal ofis, marka tescili ve pazaryeri entegrasyonu gibi hizmetler verir. Kurduğunuz şirketi profesyonel adımlarla yönetirsiniz. Jestisyon sizin için çalışırken büyüme hedeflerinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.