Teravih namazı kaç dk sürer? Teravih Namazı Kaç Rekattır? Teravih namazı ne kadar sürer? Teravih Naıl Kılınır?

Teravih namazı kaç dk sürer? Teravih Namazı Kaç Rekattır? Teravih namazı ne kadar sürer? Teravih Naıl Kılınır?
Teravih Namazının Süresi Merak Ediliyor: Vatandaşlar İbadet Saatlerini Sorguluyor!

İslam aleminin en kutsal aylarından biri olan Ramazan ayının başlaması ile birlikte, Müslümanlar teravih namazlarını kılmaya başladılar. Ramazanda merak edilen soruların başında teravih namazının süresi geliyor. "Teravih namazı kaç dakika sürer? Teravih namazı akşam kaçta biter?" gibi sorular vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte bu soruların yanıtları.



Ramazan ayının maneviyatını artıran ibadetlerden biri olan teravih namazı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Müslümanların en çok dikkatini çekiyor. "Teravih namazı kaç dakika sürer? Kaçta biter? Ne kadar sürer?" gibisinden pek çok soru, namaza zaman ayarlamak isteyen vatandaşlar tarafından soruluyor. İşte bu sorulara dair merak edilen detaylar.



Teravih namazı kılınış biçimine göre farklı sürelerde tamamlanabilir. Teravih namazı genellikle 20 rekat olarak kılınır ve her rekatın bir dakikayı bulduğu düşünüldüğünde, yalnızca teravih namazının süresi yaklaşık 20 dakika olmaktadır. Bunun yanı sıra 10 rekatlık yatsı namazı ve 3 rekatlık vitir namazı ile birlikte toplamda yaklaşık 45 dakika sürebilir.



Teravih namazının nasıl kılınacağı konusunda ise, iki rekatta bir selam vererek kılmak caiz olmakla birlikte, dört rekatta bir selam vererek kılınması da uygun görülmektedir. Her dört rekat sonunda kısa bir süre oturup dinlenmek müstehap olarak kabul edilir. Namaz, niyet edilerek ve imamın taklidi ile başlar ve 20 rekata kadar devam eder.



Teravih namazının rekat sayısı konusundaysa, Hz. Muhammed'in kıldırdığı teravih namazlarının kaç rekat olduğu hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır; ancak Hz. Ömer'in döneminde yirmi rekat olarak kılınmıştır ve bu uygulama günümüze dek devam etmiştir. Teravih nafile bir ibadet olduğu için bazen yorgunluk veya meşguliyet gibi sebeplerle evde az rekatla kılanlar da olabilmektedir fakat cemaatle kılmak daha faziletli kabul edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.