Domates Bu Kişilerde Bazen Zehir Etkisi Yaratıyor! YERSE ZEHİR

Domates Bu Kişilerde Bazen Zehir Etkisi Yaratıyor! YERSE ZEHİR
Türkiye'nin tüketimde en önde gelen meyvelerinden biri olan domates, sağlık açısından önemli besin değerlerine sahiptir. Beslenme uzmanları hemen her menüde domatesi önerirken, sağlık profesyonelleri de bu meyveyi için onay veriyor ama...


Bu popüler meyve, kanserle savaşta etkili bir rol üstlenebilir. Bilim insanları, domatesin içindeki likopen pigmentlerinin kansere karşı koruyucu özellikler gösterdiğini kanıtlamıştır. Az kaloriye rağmen oldukça besleyici olan domates, farklı yaş gruplarına hitap ediyor ve geniş tüketici kitlesine sahiptir.

DOMATES ZARARLI OLABİLİR!

Ancak dikkat edilmesi gereken bir yönü vardır; domates herkes için yararlı olmayabilir. Özellikle kardiyovasküler sağlığı olumlu etkileyen domates, böbrek problemleri yaşayan kişiler için zararlı sonuçlara yol açabilir. Böbrek rahatsızlıkları olanlar için domatesin tüketiminin sakıncalı olduğu, içerdiği oksalik asit sebebiyle önem arz eder. Sindirim sistemi hastalıkları bulunan kişiler domates tüketmekte de dikkatli olmalıdır çünkü bu durum hastalıkların şiddetlenmesine sebebiyet verebilir. Ayrıca domates bazlı ürünlerin - örneğin makarna sosu ve ketçap - da içerdikleri ekstra şekerden dolayı kilo artışına yol açabileceğini unutmamak gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.