GAOSB Koleji'nden önemli bilimsel başarı...

GAOSB Koleji'nden önemli bilimsel başarı...
Özel Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Erasmus Projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 10 proje arasına girme başarısını gösterdi.

İki yıl sürecek projenin ortakları Türkiye, Hırvatistan ve Estonya'dan oluşuyor. Erasmus Projesi kapsamında ortak ülkelerden katılımcılar 2024 yılı Haziran ayında Gaziantep’e gelecek. Daha sonra OSB Koleji ve proje ortağı olan Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesinden 19 öğretmen ve mühendisin katılımıyla sırası ile Hırvatistan ve Estonya'da ortak çalışma yapılacak. Yapılacak olan ortak çalışma ile "Yapay Zeka ile Desteklenen Güneş Enerji Sistemlerinin Kurulumu Bakımı, Tamiri ve Depolama Sistemlerine Yönelik Eğitim Dokümanlarının Hazırlanması ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması" konusunda doküman ve eğitim materyali oluşturulacak.
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Özel Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin başarılarına bir yenisini daha eklediğini belirterek, başarıda emeği geçenleri kutladı. Başkan Şimşek, "Okulumuz tarafından hazırlanan 'Yapay Zeka ile Desteklenen Güneş Enerji Sistemlerinin Kurulumu Bakımı, Tamiri ve Depolama Sistemlerine Yönelik Eğitim Dokümanlarının Hazırlanması ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması' isimli Erasmus KA210 VET Projesinin Ulusal Ajans tarafından kabul edilen 10 proje arasına girmesinden dolayı okul yöneticilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik ediyorum" dedi.

Gaziantep OSB olarak eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Şimşek, şöyle devam etti: "Kalkınma yarışında öne geçmenin tek yolu eğitimden geçmektedir. Bu doğrultuda Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi olarak kreşten üniversiteye kadar bölgemizdeki eğitim kurumları ile nitelikli eğitime katkı sunuyoruz. Bilimsel anlamda önemli bir başarıya imza atan Özel Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, gerek teorik gerekse de uygulamalı eğitimleri ile iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanları yetiştiriyor. Gaziantep OSB olarak bundan sonra da eğitime destek olmaya, eğitimi öncelikli konularımız arasında tutmaya devam edeceğiz."

Başkan Şimşek, Gaziantep OSB'deki fabrikaların yaklaşık yarısının sanayi tesislerinin çatısına kurulan güneş enerjisi santralleri ile enerjisini güneşten karşılamaya başladığına da dikkat çekerek, "Güneş enerjisini çok önemsiyoruz. Çünkü ülke olarak ihtiyaç duyduğumuz enerjinin önemli bölümünü ithal ediyoruz. Bu nedenle de yenilenebilir ve çevreci bir enerji kaynağı olan güneş enerjisinden daha fazla yararlanmayı çok önemsiyoruz. Bu anlamda okulumuzun güneş enerjisi sistemleri alanındaki bir proje ile başarı kazanmasından dolayı da ayrıca mutluyuz" şeklinde açıklamada bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.