Dev Otomobil Firması İflas Uçurumunun Kenarında! Otomotiv devi iflasın eşiğinde. TOGG'un rakibiydi

Dev Otomobil Firması İflas Uçurumunun Kenarında! Otomotiv devi iflasın eşiğinde. TOGG'un rakibiydi
Otomobil sektörü yüksek enflasyon ve kur krizinin olumsuz etkilerine maruz kalırken, elektrikli otomobil üreticileri de bu dalgalanmadan payını alıyor.

Bazı otomobil üreticileri mali zorluklarla boğuşurken, elektrikli otomobil devi Fisker'ın durumu endişe verici boyutlara ulaştı. Şirketin yaşadığı mali sıkıntılar, her an iflasını ilan edebileceği söylentilerine yol açtı.

TOGG'UN RAKİBİYDİ

Geçmişte de üretimi durdurma kararı alan Fisker, mevcut durumda daha büyük mali problemlerle karşı karşıya. Şirketin teminatsız tahvillerle ilgili yaklaşık 8.4 milyon dolarlık faiz ödemesini yapamadığı bilgisi piyasaya sızdı. Bu gelişme, Fisker'in iflas bayrağını çekme ihtimalinin ciddi bir olasılık olduğunu gösteriyor. Fisker ayrıca, Türkiye'nin girişimi olan yerli ve elektrikli otomobil TOGG'un da rakiplerinden biri konumunda.

HİSSELERİ BİR ANDA ÇAKILDI

Fisker'in hisselerinde yaşanan deprem, şirketin içinde bulunduğu mali krizin boyutlarını gözler önüne serdi. 2023 yılında hisse değeri ortalama 6 dolar civarında seyrederken, hisselerinin değeri 0.13 dolara kadar düştü. Fisker, Magna Steyr ile iş birliği içinde geliştirdiği Ocean modelini Avusturya'daki tesislerinde üretiyordu ve buradaki üretime altı hafta süreyle ara verilmişti. Fisker'in bu gelişmeler karşısındaki resmi tutumu ve planları henüz açıklanmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.