'Uçan araba' hayali gerçek oldu! 2025 'te ALEF trafikte

ABD menşeili uçan araba "ALEF" ilgi odağı oldu. İspanya'nın göz alıcı etkinliği Mobil Dünya Kongresinde tanıtılan ALEF, önündeki engelleri uçarak aşabilme özelliğiyle dikkat çekti. "Havaya Yükselen Hayal: ALEF Uçan Arabası Barselona'da Göz Kamaştırdı!"

Yenilikçi ürünlerin merkezi Barselona'daki bu yılki Mobil Dünya Kongresi, geleceğin teknolojilerine ev sahipliği yaptı. Kaliforniya kökenli bir girişim olan Alef Aeronautics'in yaratıcısı olduğu uçan araç Alef, kongrenin en çok dikkat çeken yeniliklerinden biri oldu. Etkinlik kapsamında aracın 1/2 oranında bir modeli sergilendi.

ekran-resmi-2024-02-28-16-43-37.png

ALEF'in öne çıkan özellikleri arasında karbon fiberden oluşan dış gövdesi ve uçuş kabiliyeti veren alt pervaneleri yer alıyor. Hem karada hem de havada hareket edebilecek olan aracın, karada 320 kilometre ve havada 180 kilometrelik bir menzil sunması planlanıyor.

ekran-resmi-2024-02-28-16-44-05.png

Elektrikle çalışan bu çevre dostu araca dair uzmanlar, şimdilik elektrik enerjisi ile çalıştığını, ancak gelecekte hidrojen yakıt hücrelerinin de kullanılabileceğini ifade ediyorlar. Bu sayede aracın daha da sürdürülebilir bir alternatif haline gelebileceği vurgulanıyor.

ekran-resmi-2024-02-28-16-44-14.png

Şirket, uçan arabası ALEF için hem karada hem de havada etkin olarak görev yapabilmesi ve dikey olarak iniş-kalkış kapasitesiyle bir saat boyunca havada kalmasını hedefliyor. Ön sipariş fiyatının 300 bin dolar olarak belirlendiği araç için şu ana dek 2.500'den fazla sipariş alındığı açıklandı.

ekran-resmi-2024-02-28-16-44-24.png

2019 yılında başlayan sürüş ve uçuş testleri sonucunda iyi sonuçlar veren uçan otomobilin, 2025 yılında seri üretime geçerek yollarda ve hava koridorlarında kendine yer bulması planlanıyor. İlerleyen dönemlerde teknolojinin ilerlemesiyle birlikte bu tarz araçlar artarak ulaşımın geleceğini şekillendirebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.