MHP’de Araban Krizi!
Sürpriz bir şekilde MHP Gaziantep İl Başkanlığı görevine getirilen Sait Kılıç döneminde parti içerisinde yaşanan krizlerin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Araban teşkilatında yaşanan gelişmelerin, parti tabanında ciddi rahatsızlığa yol açtığı öne sürüldü.
MHP’nin Araban Belediyesi’ni kazanmasında önemli rol oynayan Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir görevden alındı. Bu kararın ardından parti içerisinde büyük bir tartışma yaşandığı belirtilirken, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir’in de duruma tepki gösterdiği ifade edildi. Krizin büyümesine neden olan en önemli iddianın ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın, “Araban’ı listeden çıkarttım” şeklindeki sözleri olduğu öne sürüldü.
Yaşanan gelişmelerin ardından gözler Büyükşehir Belediye Meclisi’ne çevrildi. MHP’nin Gaziantep’te kazandığı tek ilçe belediyesi olan Araban’ın belediye başkanının meclisteki konumunun tartışma konusu haline gelmesi, parti içinde yeni ayrılıkların yaşanabileceği yorumlarına neden oldu. İddialara göre, Nurdağı MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Orhan Yılmaz’ın da istifa etmeyi düşündüğü konuşuluyor.
Bu gelişmelerin gerçekleşmesi halinde MHP’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki temsil gücünün ciddi şekilde azalacağı, meclis grubunda yalnızca Cuma Kaymakçı’nın kalabileceği ileri sürülüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.