Deprem Bölgesine Mücbir Sebep Desteği Uzatıldı: Nurdağı ve İslâhiye'de SGK Yükümlülüklerine Ek Süre
Gaziantep Milletvekili Ali Şahin’in açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 13 Temmuz 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan kararla birlikte, daha önce 31 Mayıs 2025’te sona eren mücbir sebep hali, 30 Kasım 2025 tarihine kadar uzatıldı. Karar; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illerinin yanı sıra Gaziantep’in Nurdağı ve İslâhiye ilçelerini kapsıyor.
Nurdağı ve İslâhiye İçin Sosyal Güvenlik Kolaylığı
Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, depremden en ağır etkilenen bölgelerde hayatın normalleşmesi ve çalışma hayatının desteklenmesi amacıyla mücbir sebep halinin uzatıldığını belirtti. Açıklamada, özellikle Nurdağı ve İslâhiye ilçelerinde faaliyet gösteren mükelleflere yönelik sosyal güvenlik yükümlülüklerinde sağlanan kolaylıklar vurgulandı.
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamındaki işyerleri ile sigortalılara, mücbir sebep halinin sona ereceği 30 Kasım 2025 tarihine kadar vermekle yükümlü oldukları her türlü bilgi ve belgenin, 15 Aralık 2025 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu’na iletilmesi halinde bu belgelerin yasal süresi içinde teslim edilmiş sayılacağı duyuruldu.
Borçlanma ve Muayene Tarihleri Güncellendi
Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, Nurdağı ve İslâhiye ilçelerinde ikamet eden sigortalıların borçlanma ve ihya kapsamındaki borçlarının son ödeme tarihleri ile kontrol muayene tarihleri de yeni mücbir sebep tarihine göre güncellendi. Böylece, ilgili vatandaşların uygulamalardan herhangi bir mağduriyet yaşamadan faydalanmaları sağlanacak.
“Yaraları Sarmaya Devam Ediyoruz”
Milletvekili Ali Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya, bölgedeki çalışma hayatını güçlendirmeye devam ediyoruz. Alınan bu kararlar sayesinde, depremden etkilenen il ve ilçelerimizde faaliyet gösteren vatandaşlarımızın kamu yükümlülüklerini yerine getirmelerinde kolaylık sağlanacak.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.