Gaziantep’ten Bağ-Kur Mağdurlarına CHP’den Destek

Gaziantep’ten Bağ-Kur Mağdurlarına CHP’den Destek
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, 1982-2000 yılları arasında ticaretle uğraşan esnaf ve sanatkarların Bağ-Kur’a kayıt edilmemesi nedeniyle yaşadıkları mağduriyete dikkat çekti.

Meriç, bu dönemde ticaret yapan ancak yasal zorunluluklara rağmen Bağ-Kur kaydı yapılmayan kişilerin, düzenli vergi ödemelerine karşın emeklilik hakkından mahrum kaldığını vurguladı.

Vergisini Ödeyen Esnaf Emeklilikten Mahrum Kaldı

Meriç, “Bağ-Kur tescil mağdurları, hakları ellerinden alınmış vatandaşlardır. Devletin esnaf ve sanatkarlarımızın vergisini düzenli ödeyenlerine karşı yükümlülüğünü yerine getirmesi gerekmektedir. Bu kişiler emeklilik hakkından yoksun bırakılmıştır” dedi.

“Anayasal Bir Zorunluluk”

Milletvekili Meriç, sorunun çözümünün yalnızca sosyal bir gereklilik olmadığını, aynı zamanda anayasal bir zorunluluk olduğunu belirtti. “Devlet, geçmişteki ihmalleri vatandaşlarına ödetmemeli; hak eden herkesin emeklilik hakkını sağlamakla yükümlüdür. Bağ-Kur mağdurlarının haklarının teslim edilmesi acil bir devlet sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te Esnafın Emeklilik Beklentisi

Gaziantep’te geniş bir esnaf ve sanatkar kitlesini ilgilendiren bu konu, sosyal güvenlik sistemindeki adaletsizliğin somut örneklerinden biri olarak öne çıkıyor. Meriç’in açıklaması, mağdurların sesini kamuoyuna duyurma ve çözüm arayışını hızlandırma amacı taşıyor.

Çözüm İçin Mecliste Takip Vurgusu

Milletvekili Meriç, konuyu Meclis gündeminde takip edeceğini ve mağdurların haklarının korunması için gerekli yasal girişimleri yapacağını açıkladı. “Bu sorunun çözülmesi, esnafımızın emeklilik hakkına kavuşması ve sosyal güvenlik sistemine olan güvenin yeniden tesis edilmesi açısından kritik önemdedir” dedi.

Gaziantep’te esnafın uzun süredir beklediği bu destek çağrısı, Bağ-Kur mağdurlarının sorunlarının çözüme kavuşması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.