Şehitkamil'de Gergin Meclis!

Şehitkamil'de Gergin Meclis!
Şehitkamil Belediye Meclisi Mayıs ayı 2.Birleşim Toplantısı Belediye Başkanvekili Süleyman Türkmen Başkanlığında yapıldı. Sam Mahallesi’nde bulunan ve mera özelliğini koruyan taşınmaz ile ilgili Encümene yetki verilmesine AK Parti Grubu itiraz etti.

Şehitkamil Belediye Meclisi’nde gündemin 4.maddesinde yer alan Sam Mahallesi’ndeki mera alanının tasarrufu ile ilgili Encümene takas yetkisi verilmesi ile ilgili madde tartışma yarattı. CHP’li meclis üyeleri ile AK Partili Mehmet Haz arasında yaşanan gerilim Meclis toplantısına damga vurdu.

Ekran Resmi 2024 05 08 16.53.55

AK PARTİ’DEN İTİRAZ GELDİ

Gündem maddesine ilişkin söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Haz, ‘’Bu maddeyi tartışmamızın nedeni yasal dayanağının olmamasıdır. Burada yapılan işlem geçmiş dönem Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu tarafından başlatılmış, fakat burası belediyenin malı olmamış. Henüz belediye mülkü olmayan, mera alanı ile ilgili Encümene yetki verilmesinin doğru olmadığı için ret kararı veriyoruz. Bir de buradaki arsa tapu değişikliklerinin de incelenmesini istiyoruz. Açığa çıkarılmasını istiyoruz’’ dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E KALMASI İÇİN İTİRAZ EDİYORSUNUZ

İlgili maddeye ilişkin CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Sucu açıklamalarda bulundu. Sucu, ‘’Buranın ne olduğunu tüm arkadaşlarımız biliyor ancak bir bardak su da fırtına koparılmak isteniyor. 20 yıllık meclis üyesiyim. İki ay önce metrekarelerce mera alanını meclis kararıyla yok ettiniz. Şimdi burada sizin döneminizde başlayan ve 5 binlik planını AK Parti grubuyla diğer gruplarla karar alındı, bu meclise de binlik plan yapma yetkisi verildi. Bu işlem sizin döneminizde başlamış bir işlem. Burasının Mera alanından çıkarılması için yazı verilmiş. Sizin döneminizde yapılan işlemin devamını getiriyoruz. Belediyemizin menfaati doğrultusunda yapılmış bir işlem. Büyükşehir’e kalması için itiraz ediyorsunuz. Oradan gelecek katkı halk için harcanacak.’’

Ekran Resmi 2024 05 08 16.53.00

YASAL DEĞİL

Sucu’nun konuşmasının ardından yeniden söz alan AK Partili Haz, ‘’Biz kararın yanlış olduğunu söylemiyoruz. Bizim itirazımız bu maddenin bugün gelmesinedir. Henüz burası Maliye Hazinesine daha geçmemiş. Bu işin yasal olmadığı itiraz ediyoruz. Belediye mülkiyetine geçtikten sonra gönül rahatlığıyla meclise getirirsiniz. Kararların arkasında da duracağız. Yeter ki şahsa dair işlem olmasın. Tribüne oynamak değil. Belediyemizin olmayan bir yerle ilgili encümene tasarruf yetkisi veremezsiniz’’ dedi.

CHP’li meclis üyeleri ile Mehmet Haz arasında süren tartışmaların ardından söz konusu madde oy çokluğu ile kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.