Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti'nin Yeni Lideri Oldu! Müsavat Dervişoğlu Kimdir?

Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti'nin Yeni Lideri Oldu! Müsavat Dervişoğlu Kimdir?
İYİ Parti'nin liderlik koltuğu için gerçekleşen yarış, parti içi demokrasinin parlak bir örneğini sergiledi. Yeni Genel Başkan olarak Müsavat Dervişoğlu, 611 oy alarak bu önemli göreve seçildi.

Yurthaber.com'da yazılan habere göre; Önceki turda, Koray Aydın 472 oy ile önde bitirirken, Müsavat Dervişoğlu 370 oy toplamayı başarmış ve ikinci tura yükselmişlerdi. Diğer aday Tolga Akalın ise 327 oyun ardından adaylıktan çekilerek destekçilerinin tercihlerini serbest bırakmıştı.


Kaoray Aydın ve Yarış

İkinci turda oylarını arttıran Dervişoğlu rakibi Aydın'a karşı 570'a 565 üstünlük sağladı. Son ve üçüncü turda ise oylarını daha da artırarak 611'e ulaşan Dervişoğlu, İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı olmayı başardı. Aydın bu turda 548 oyda kaldı ve yarışı Dervişoğlu'na bıraktı.



Müsavat Dervişoğlu Kimdir?

1960 yılında başkent Ankara'da dünyaya gelen Müsavat Dervişoğlu, Ordu'nun Fatsa ilçesinin yerlisi. İlk ve orta eğitimini Fatsa'da alan Dervişoğlu, liseyi ise Ankara, Fatsa ve Samsun'da bitirdi. 1978'de, dönemin önemli eğitim kurumlarından Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi'ne kaydını yaptırdı ve aynı zamanda ülkücü öğrenci hareketlerinde aktif rol aldı. 12 Eylül darbesinin ardından eğitime zorunlu ara verdi, ancak daha sonra öğrenci affıyla eğitimini Gazi Üniversitesi'nde tamamladı.



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) içerisinde sayısız görev üstlenen Dervişoğlu, gençlik yıllarında 1978'de Fatsa Ülkücü Gençlik Derneği Başkanlığı, ardından 1987-1989 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. Alparslan Türkeş'in önderliğindeki dönemde MÇP ve MHP içerisinde çeşitli görevlere atandı ve İzmir teşkilatında kritik roller üstlendi. Dervişoğlu'nun siyasi kariyeri, deneyimi ve yeni lider olarak atıldığı bu adımlarla İYİ Parti'nin gelecek vizyonu merak konusu oldu.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.