İYİ Parti Gaziantep'te Dervişoğlu sesleri

İYİ Parti Gaziantep'te Dervişoğlu sesleri
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıklarken olağanüstü kurultayda yarışacak isimler belli olmaya başladı. Öte yandan İYİ Parti'de ki seçimlerde Gaziantep teşkilatının kimi destekleyeceği merak konusu oldu.

İYİ Parti Genel Başkanlığı için Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Mehmet Tolga Akalın resmen aday olduğunu duyururken Uğur Poyraz aday olmayacağını ancak delegeler aday gösterirse bu yarışa girebileceğini söyledi.


31 Mart Yerel Seçimleri’nde İYİ Parti’nin oyunun Türkiye genelinde yüzde 3,8’e kadar gerilemesinin ardından, 1 Nisan’da Akşener seçimli olağanüstü kurultaya gideceklerini açıkladı. Akşener, 8 Nisan’da yaptığı yazılı açıklamayla “Bedel ödeme gerekliliğinin doğabileceğinin de pek tabii farkındaydım” diyerek yeniden aday olmayacağını duyurdu. Kurultay tarihi 27 Nisan olarak belirlenirken, kimlerin adaylığını koyacağı da şekillendi.

Genel Başkanlık yarışı için şimdiye kadar adaylığını açıklayan isimler TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın oldu.

GÜRBAN VE BAŞKÜLEKÇİ KİMİ DESTEKLEYECEK?

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban ve İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Şerif Başkülekçi'nin seçimlerde kimi destekleyeceği ise merak konusu oldu. Gelen iddialara göre her iki isminde henüz aday konusunda karar vermedikleri öğrenildi.

Ağırlık Devrişoğlu'ndan yana!

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban ve İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Şerif Başkülekçi başkan adaylarından Koray Aydın'a Gaziantep Lisesi'nden mezun olduğu için sıcak baktıkları ama Genel Başkan Meral Akşener'in Müsavat Dervişoğlu'nu desteklemesi nedeniyle adaylıkta önde olduğu iddia edildi.

Kaynak:Muhabir: Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.