Gaziantep'te 31 Mart Rüzgarı! Gaziantep'te Umut Yılmaz Ve SEÇİLENLERDEN İTİRAZ YAĞMURU

Gaziantep'te 31 Mart Rüzgarı! Gaziantep'te Umut Yılmaz Ve  SEÇİLENLERDEN İTİRAZ YAĞMURU
Gaziantep'te 31 Mart Seçimleri bürokrasi'den tutun Ankara'ya kadar fırtına yarattı! Gaziantep'te yüzde 70'leri zorlayacağı iddia edilen adaylar bekledikleri oyu alamadı ve ardındandan Muhalefetten meclis üyelikleri için itiraz yağmuru başladı

İtiraz yağmuru


31 Mart yerel seçimlerinde Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi hariç tüm belediyelerde ilçe seçim kurullarına itirazda bulunuldu.


Gaziantep'te başta Şehitkamil Belediyesi olmak üzere İslahiye, Nizip, Nurdağı, Oğuzeli, Araban ve Karkamış'ta bir çok aday ilçe seçim kurullarına itirazda bulundu. Bu ilçelerin tümünde hem belediye başkanlıklarına, hem belediye meclis üyeliklerine hem de muhtarlıklara oyların tekrar sayılması için ilçe seçim kurullarına itiraz edildi. İlçe seçim kurulları ise yapılan tüm itirazları değerlendirilmeye alacağını ve mazbataların en erken pazartesi günü kazanan adaylara verileceklerini açıkladılar.

İlk itiraz Nurdağı'ndan geldi

Nurdağı'nda AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında yapılan kıran kırana seçim sonucunda seçimi çok az farkla AK Parti adayı Mehmet Yıldırır kazanmıştı. Yapılan seçimlerde yaklaşık 1150 oyun geçersiz sayılması nedeniyle yapılan itiraz sonucunda ilçe seçim kurulu tarafından oyların tekrar sayılmasına karar verildi.

Şahinbey'de Belediye Meclis Üyeliklerine AK Parti itiraz etti


AK Parti, Şahinbey'de Mehmet Tahmazoğlu'nun rekor bir oyla seçimi kazanmasından sonra açıklanan belediye meclis üyelikleri sonucuna ise itiraz da bulundular. Yapılan seçimlerde Tahmazoğlu %55,25 oranında oy alırken AK Parti ise meclis üyeliklerinde daha az oy aldı.

Oğuzeli'nde Yeniden Refah itirazda bulundu

Yeniden Refah Partisi Oğuzeli adayı Bekir Öztekin, seçimi kazanması sonucunda belediye meclis üyeliğinde seçimindeki dengesizlik olması nedeniyle ilçe seçim kuruluna itirazda bulunduklarını açıkladı. Oğuzeli ilçe seçim kurulu ise yapılan itirazın değerlendirilmeye alındığı açıkladı.

Muhtarlardan rekor itiraz

Gaziantep'te 31 Mart yerel seçimlerinde 15 bine yakın muhtar adayı yarışı. Rekor muhtar adayının yarıştığı seçimlerde seçimi kaybeden muhtar adayları ise soluğu seçim kurulunda aldılar. İlçe seçim kurulları ise yapılan yoğun itirazları değerlendirmeye aldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum