Abdülhamit Gül Gaziantep'te ki Seçim Hakkında Neler Söyledi? Cumhur İttifakı 10'da 10 Yapabilecek Mi?

Abdülhamit Gül Gaziantep'te ki Seçim Hakkında Neler Söyledi? Cumhur İttifakı 10'da 10 Yapabilecek Mi?
AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, TRT Haberde gazeteci Fatih Çimen’in canlı yayında konuğu oldu. Gül, Gaziantep’teki siyasi atmosfer, İstanbul seçimi ve yeni anayasa çalışmaları hakkında önemli değerlendirmede bulundu...

“Belediyecilikle İlgili Marka Olmuş Bir Siyaset Var”

Gaziantep’teki seçim atmosferini değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül “Gaziantep’te ve civar illerde gördüğümüz tablo; milletimizin teveccühünün yine AK Partiyle ve Cumhur ittifakını güçlü bir destekle bağlı olduğunu yakından görüyoruz. Çünkü belediyecilik dediğimizde 1994 yılında başlayan yeni bir çıta yükselmesi görüyoruz. İstanbul’da Cumhurbaşkanımız belediye başkanı olmuş ve Türkiye’de belediyecilik çağ atlamıştır. Yeni hizmetler şehrin sorunlarıyla ilgili belediyecilikle ilgili marka olmuş bir siyaset var bu siyasetin adı AK Parti” dedi.

“Fatma Şahin Başkanımızın Ustalık Dönemi”

Sahada halktan büyük destek aldıklarını vurgulayan Gül, Gaziantep’te AK Partinin önemli bir oranda oy alacağını söyledi. Gül, “Gaziantep’te de Fatma Şahin başkanımızın ustalık dönemi. Çok güzel projeleri var. Gençlerimiz, emeklilerimiz, kadınlarımız ve bütün Gaziantep için güzel hizmetleri oldu. Bundan sonraki dönem içinde çok güzel projeleri var. Her gittiğimiz yerde gençlerimizden, kadınlarımıza, erkeklerimizden büyüklerimize kadar çok güçlü bir destek görüyoruz. Milletimiz bize inanıyor. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hem merkezi anlamada Gaziantep için yapacağımız hizmetlerimiz var hem de yerel yönetimde yapacağımız hizmetlerimiz var. Gaziantep her zaman Cumhurbaşkanımıza çok güçlü destek vermiştir. Mayıs seçimlerinde de öyle oldu bu seçim dede inanıyorum ki Gaziantep Türkiye’de çok önemli bir oy alacak. Yine tüm ilçelerde de Cumhur ittifakı ve AK Parti iyi bir sonuç alacak. Milletimize hizmet edeceğimiz 1 Nisan dan itibaren beş yıllık bir dönemim Gaziantep için hemşerilerimiz için hizmet dönemi olacak ve yerel yönetimde daha güçlü bir şekilde devam edecek” şeklinde konuştu.

“Yeni Bir Anayasaya Kavuşma Hayali Var”

31 Mart seçimlerinden sonra yeni anayasa çalışmaları hakkında konuşan Gül, Türkiye’deki bütün partilerin mevcut anayasadan rahatsız olduğunu belirtti. Gül, “Türkiye’de aslında her parti anayasan rahatsız. 82 Yılından beri anayasa değişsin 12 Eylül darbesinin ürünü olan bu anayasa değişsin diye her parti söylüyor. Ama iş sonuca geldiğinde burada bir iradeyi ortaya koymaktan çekiniyorlar. Milletimiz, cumhuriyetimizin 100. Yılında yeni bir anayasaya kavuşma hayali var. Bunu çok şiddetle bekliyor. Türkiye’de Ak Partiyle beraber çok önemli haklar, özgürlükler, demokratik birtakım özgürlükler sağlandı. Bunların kimileri yönetmelikle kimileri kanunla yapıldı. Oysa anayasa ile taçlanması gereken birtakım haklar ve özgürlükler var. O yüzden Türkiye’de inancından dolayı, kültüründen dolayı, dilinden dolayı, yaşam tarzından dolayı öteki olarak görülen anlayışları biz ortadan kaldırdık. Ama bunu bir lütuf değil de doğuştan gelen anayasal bir hak olarak anayasaya yazmamız demokrasi adına bir gerekliliktir. Bugün Diyarbakır’daki bir esnafın, İzmir’deki bir üniversiteli kardeşim, Edirne’de, Kars’ta ki bir vatandaşımız benim anayasam nerede diyor. Cuntacıların, darbecilerin, beş güvenlik konseyi üyesinin yaptığı bir anayasayla yönetiliyoruz. Biz vergisini veren bu ülkede doğmuş herkesi bu ülkenin tapusu elinde olan birinci sınıf vatandaş olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.