Fatma Şahin'e Rakip Çıktı! Kâğıt toplayıcısı Ramazan Karabudak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkan Adayı oldu.

Fatma Şahin'e Rakip Çıktı! Kâğıt toplayıcısı Ramazan Karabudak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkan Adayı oldu.
Gaziantep'te ilginç bir başkan adayı hikayesi ortaya çıktı. Üniversiteyi bırakıp çay ocağı işleten ve daha sonra atık kağıt toplayıcılığına başlayan Ramazan Budak, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yaptı.

Bir dönem Anadolu Üniversitesi öğrencisi olan Ramazan Budak, eğitim hayatına ara verip Gaziantep Toptan Endüstri Merkezi'nde (GATEM) kendi çay ocağını açtı. Ancak işlerin kötü gitmesi nedeniyle 2020 yılında dükkanı kapatan Budak, geçimini sağlamak için atık kağıt toplamaya başladı. 31 Mart seçimlerine kısa bir süre kala ise İl Seçim Kurulu'na giderek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını ilan etti ve aktif bir şekilde seçim kampanyası yürütmeye girişti.


Gaziantep'in farklı bölgelerinde atık toplayarak hayatını sürdüren Karabudak, aynı zamanda vatandaşlarla buluştuğu yerlerde kendini tanıtarak onların desteğini istiyor. Dört yıl önce çay ocağı olarak kullandığı işyerini atık kağıt deposuna dönüştüren Karabudak, bu mekanı şimdi kendi seçim koordinasyon merkezi olarak kullanıyor. Ailesi tarafından başlangıçta karşılanan adaylığı konusunda şimdi aile bireylerinin tam desteğinin arkasında olduğunu belirtiyor.


Seçim çalışmalarını el arabasıyla dolaşarak yapan Ramazan Karabudak, gündüzleri kağıt toplayıp akşamları seçim çalışmasını sürdürdüğünü ifade ediyor. Karabudak, zoru başarmak istediğini ve yerel halktan aldığı olumlu tepkilerle motive olduğunu dile getiriyor.


Karadağ, tüm Gazianteplilere çağrı yaparak destek talep ediyor ve adaylığının temel amacının toplumun yaşadığı tüm sorunlara çözüm üretmek olduğunu vurguluyor. Eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda kaldığını ve seçim maliyetlerini de atık kağıt satarak karşılamaya çalıştığını belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.