Gaziantep'te O İlçeler MHP'nin! Gaziantep'te Hangi 3 İlçe Belediyesi MHP'YE Bırakıldı

Gaziantep'te O İlçeler MHP'nin! Gaziantep'te Hangi 3 İlçe Belediyesi MHP'YE Bırakıldı
Son Dakika... 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesi, Cumhur İttifakı’nda Gaziantep'te ilçelerde belediye başkanlığı için dağılımı belirlendi.

2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesi, Cumhur İttifakı’nda illerde belediye dağılımı belirlendi. İttifaka göre Gaziantep’te 3 belediye MHP’ye bırakılırken, 7 belediye ise Ak Parti’de kaldı. Büyükşehir, Şahinbey, Şehitkamil, Nizip, İslahiye, Nurdağı ve Yavuzeli’nde Ak Parti, Oğuzeli, Karkamış ve Araban’da ise MHP belediye başkan adayı çıkartacak.

Araban’da MHP’nin Gücü

Geçmişten bu yana Araban ilçesinde ciddi oyu bulunan MHP, ittifak kapsamında geçen dönem kendisine bırakılan Oğuzeli ve Karkamış’ın yanı da 2024 seçimleri için Araban’ı da almayı başardı. Böylece, MHP Gaziantep’te 3 belediye başkan adayı çıkaracak.

AK Parti Gaziantep Teşkilatı Karşı Çıktı Ama…

Edinilen bilgiye göre, ittifak görüşmelerinde Araban’ın MHP’ye bırakılmasının ardından Ak Parti Gaziantep teşkilatı kararın yeniden gözden geçirilmesi için girişimde bulundu. Ancak, genel merkezler arasında bu konuda kesin mutabakat sağlanması nedeniyle son çabalar sonuç vermedi.

Ak Parti’nin Oy Kaybı Etken Oldu

Seçim sonuçları incelendiğinde Ak Parti’nin son dönemde Araban’da sürekli oy kaybetmesi ve inişe geçmesi dikkat çekti. 2019 seçimlerinde de Ak Parti Araban’ı CHP’ye kaptırırken, seçimlen başkan Hasan Doğru daha sonra Ak Parti’ye geçmişti. Ak Parti, 2023 genel seçimlerinde de Araban’da oy kaybı yaşadı. İktidar partisinin Araban’da oylarının azalması ve bölgedeki ülkücü camianın gücü, Araban’ın MHP’ye bırakılmasına neden oldu.

Heyecan Yarattı

Araban’ın MHP’ye bırakılmasının, seçmen nezdinde önemli bir heyacan yarattığı ifade ediliyor. MHP’nin ilçedeki gücüyle birlikte Araban’da yüzde 60’ın üzerinde oy alınabileceği belirtilirken, vatandaşlarında gelişmelerden memnun oldukları öğrenildi.

MHP Kimi Aday Gösterecek?

İttifak kapsamında Araban’ın MHP’ye geçmesi ile birlikte, MHP’nin burada kimi aday göstereceği de merak konusu. Eski belediye başkanı Mehmet Özdemir ile Hacı Şahin aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşen Özdemir’in şansının yüksek olduğu dile getiriliyor.

Muhabir: Turgay Çalışkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum