Ak Parti Şehitkamil’de ilçe Başkanı Mehmet Yılmaz, Şahinbey’de Haz ve Güzel önde çıktı

Ak Parti Şehitkamil’de ilçe Başkanı Mehmet Yılmaz, Şahinbey’de Haz ve Güzel önde çıktı
Ak Parti Şehitkamil’de ilçe Başkanı Mehmet Yılmaz, Şahinbey’de Haz ve Güzel önde çıktı

Ak parti Gaziantep temayül yoklamasında Büyükşehir’de Fatma Şahin, yüzde 90 oy aldığı belirtilirken Şahinbey Ak Parti’de belediye başkanı aday adayı olan Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Güzel ile Şahinbey eski belediye başkan yardımcısı birbirine yakın olarak birinciliğe ulaştıkları, Hasan Teke’nin de onlardan sonra geldiği iddia edildi. İslahiye’de Şamil Tayyar'ın aday olmamasına rağmen en çok yazılan isimler arasında bulunurken Nizip’te de mevcut Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve İhsan Ağca’nında büyük çapta olay aldıkları ileri sürüldü.

Temayül Nasıl Yapılır?

2024 Belediye Başkanlığı seçimleri için geri sayım devam ederken Siyasi partilerin adaylık değerlendirmesi için yapacakları Temayül yoklaması tarihleri de netleşmeye başladı. Peki Temayül yoklaması nedir, niçin ve neden yapılır?

TEMAYÜL YOKLAMASI NEDİR, NASIL YAPILIR?

Temayül kelime anlamı olarak eğilim, bir yana eğilme anlamına geliyor. Temayül yoklaması kimin kime destek verdiğini öğrenmek için yapılan bir oylama şeklidir. Genelde siyasi partiler tarafından kullanılan bu yöntem seçmenin adaylardan hangisine daha fazla ilgi, meyyal gösterdiğini anlamak için kullanılan bir araştırma yönetimidir.

Temayül yoklaması kimin kime destek verdiğini bulmak için yapılmaktadır. Bir oylama şeklidir. Kimi siyasi partiye göre genelde siyasi partilerin kullandığı ve seçmenin adaylardan hangisine meyyal olduğunu anlamak için yapılan bir tür araştırma/anket.

Kaynak : Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.