Tahmazoğlu VE Fadıloğlu ADAY OLABİLECEK Mİ? Fatma ŞAHİN ve Kulisler! Gaziantep'te 3 Dönem Sistemi Uygulanacak mı?

Tahmazoğlu VE Fadıloğlu ADAY OLABİLECEK Mİ? Fatma ŞAHİN ve Kulisler! Gaziantep'te 3 Dönem Sistemi Uygulanacak mı?
Türkiye genelinde AK Parti’nin yaptırdığı anketlerde başta Gaziantep dahil 30 Büyükşehir’in sonuçları geçtiğimiz hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önüne konuldu.

Ak Parti Genel Merkezi yerel seçimler için harıl harıl çalışırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim için en başta sorumlu olarak eski Samsun Belediye Başkanı ve şu an Ak Parti yerel seçimlerden sorumlu Yusuf Ziya Yılmaz ile Ak Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkanı Ali İhsan Yavuz’u görevlendirdiği belirtildi. Hem Yavuz hem Yılmaz yerel seçimlerle ilgili eylül ayında yaptırdıkları anketleri gerçekleştirdikten sonra büyük kongrenin tamamlanması nedeniyle adayları büyük ihtimalle 15 aralık’tan sonra yavaş yavaş açıklayacakları öğrenildi.


AK PARTİ’NİN ANKETLERİNDE NE ÇIKIYOR?


Türkiye genelinde Ak Parti’nin yaptırdığı anketlerde başta Gaziantep dahil 30 Büyükşehir’in sonuçları geçtiğimiz hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Rcep Tayyip Erdoğan’ın önüne konulduğu ve Gaziantep’inde genellikle anketlerde Ak Parti’nin oy oranlarının iyi olduğu ileri sürüldü. Ancak Gaziantep’in Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı oyu milletvekilliği seçimlerinde alamamasından dolayı aynı sorunun yerel seçimlerde de yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacakları öğrenildi. Türkiye’de Ak Parti’nin oyunun yüzde 35’e düşme nedenininde bir rapor halinde geçtiğimiz günlerde Genel Merkeze bildirildiği öğrenildi.

BÜYÜKŞEHİR ANKETLERİ SIKINTILI

Türkiye genelinde olduğu gibi yapılan tüm Büyükşehir anketlerinde en büyük sorunun yüzde 50 dolayında ekonomik sıkıntının olduğu ortaya çıktığı ce daha sonra değişim talepleri, Suriyeli sığınmacıların daha dikkat çektiği belirtilirken, trafik sorunu, deprem ve kentsel dönüşümlerde sıkıntıların öne çıktığı ifade edildi.


3 DÖNEM KURALI UYGULANACAK MI?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milletvekilliğinde olduğu gibi Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinde 3 dönem kuralının uygulanıp uygulanmaması konusunda çalışma yaptırdığı ve önümüzdeki hafta Merkez Karar Kurulunda 3 dönem kuralı ile ilgili net karar vereceği öne sürüldü.

TAHMAZOĞLU VE FADILOĞLU İÇİN 3 DÖNEM BELİRSİZLİĞİ

Ak Parti'de yerel seçim öncesi en büyük belirsizliklerden birisi 3 dönem kuralı. 14 Mayıs genel seçimlerinde 3 dönemini kuralını istisnasız uygulayan ve başarı elde eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimde de 3 dönem kuralını uygulamaya sıcak bakıyor. Bu konunun hem MYK, hem de MKYK'nın gündemine geldiği ve uygulanması için görüş birliğine varıldığı konuşuluyor. Buna rağmen, bu konudaki son söz Cumhurbaşkanı Erdoğan'da. Erdoğan'ın, anketleri yüksek çıkan belediye başkanlarını 3 dönemi kuralından muaf tutup tutmayacağı merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.