Gaziantep hokeyde reklamını yapamıyor!

Son 15 günden buyana Alanya’da Erkekler Salon Hokeyi Avrupa Kulüpler Şampiyonası ve Kadınlar Salon Hokeyi Avrupa Kulüpler Şampiyonası maçları düzenlendi. Tabi, bu maçlar sonrasında kadınlarda şampiyon Gaziantep Polisgücü oldu. Tebrik etmek lazım. Dünya devleriyle karşılaşmak, hemde 5’te 5 yaparak tüm maçlarını kayıpsız geçmek kolay değil. Trophy’de şampiyon olup, hokeyin en üst ligi EuroCup’a yükselmek çok önemli. Bu bir emeğin, bu bir tecrübenin, bu bir ilgi ve alakanın eseri. Mehmet Kaplan’ın eşinden, işinden, ailesinden fedakarlık yaparak yıllardır gönül verdiği bu işi dünyanın en iyi seviyelerine getirmesi ayakta alkışlanır… Şu anda Türk hokeyi ve Gaziantep dünya devleri arasında. Yani dünya hokeyi artık hem Türkiye’yi hemde Gaziantep’i çok iyi tanıyor. Ayrıca, bu işin Gaziantep’te tohumunun atılmasını, yeşermesini, büyümesini ve bugünlere gelmesini sağlayan Teknik Direktör Yusuf Kasım’ı, Ayşe Kasım’ı, Mustafa Karalar’ı unutmamak gerekiyor. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Şu anda hokeyin Avrupa devi ve şampiyonu Gaziantep Polisgücü..
Buraya kadar çok güzel.. Hepimiz gerçekten gurur duyduk. Polisgücü’nün başarısını ayakta alkışlamak gerekiyor. Haa, duymayanada duyurmamız gerekiyor. Çünkü, bu takım bu şehrin takımı ve Avrupa’nın şampiyonu. Dilerim yetkililer bunu es geçmez.. Bu takımın oyuncularını en azından onure ederler…
Geçtik bunları… Gelelim asıl meseleye..
Ne dedim yukarıda; Avrupa Şampiyonası Alanya’da yapıldı diye yazdım.. Peki, 400’e yakın sporcu, yönetici, teknik heyet ve taraftar ile 20’ye yakın ülkeden insanlar Alanya’ya gelirken neden Gaziantep’e getirilemiyor anlamış değilim. Hemde, Gaziantep Polisgücü’nün evsahibi olduğu bir organizasyon maalesef burada yapılacağına Alanya’da yapılıyor. Onlarca kilo fıstık, baklava ve Gaziantep’e özgü hediyelik eşyalar götürülüyor. İyikide Mehmet Kaplan var. Başkan sanki Gaziantep’in büyükelçisi gibi. Bir çok kişinin yapamadığını yapıyor ve bu şehri tanıtıyor. Ama, Alanya’ya gelen 20 ülkeden 400’e yakın misafir Gaziantep’in nerede olduğunu, nasıl bir şehir olduğunu bilmiyor. Sadece, Polisgücü Başkanı Mehmet Kaplan’ın çabası, gayreti ve buradan götürülen fıstık ile baklava ile tanıyorlar şehrimizi.
Bizlerde kabımıza sığmayıp, “Spor Şehri Gaziantep” diye böbürlenmeye devam edelim. Hokeyde Avrupa’nın devlerini misafir edeceksin, hemde kendi şehrinde değil Alanya’da… Neden?
Çünkü, spor şehriyiz ya… Bir tane hokey maçını oynatacak salonumuz yok. Avrupa’da ses getiriyorsun, dünya devlerini dize getiriyorsun ama şehrimizin reklamını yapamıyoruz. Gönül isterdi ki, böyle bir organizasyon Gaziantep’te yapılsın, şehrin tarihi, kültürü ve güzelliklerini dünya görsün. Ama, ne yazık ki, bunu yapamadık. Şampiyonaya ev sahipliği yapacaksın ama, gidip Alanya’da maçları oynayacaksın. Çok üzüldüm.. Haa, iyiki Alanya var. Alanyalı yöneticiler var. Onlara gerçekten teşekkür etmek gerkiyor. Her şeye rağmen tebrikler Polisgücü. Umarım, bu başarının karşılığını, onure edilerek alırsınız..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi