Talat Özhalepli

Talat Özhalepli

Zam furyası ve fırsatçılar

Dolar’ın fırladığı günümüzde akşam yatıp, sabah kalktığımızda yeni bir zaman haberi ve yeni bir şok… Gün geçmiyor ki, fırsatçılar elini kolunu sallaya sallaya gezerken zamları üst üste yapıyorlar.
Şeker, un, yağ, akaryakıt derken gıda ürünleri aldı başını gidiyor. Peki, vatandaş ne yapacak? Maaş aynı maaş, ama gider iki katı… Allah yardımcımız olsun.
Benim yetkililerden istediğim ve yapmalarını arzu ettiğim fırsatçılara meydan verilmemesi. Bugün Şeker karaborsa olmuşsa, yağın tenekesi 600 TL’ye çıkmışsa ve unun fiyatı durdurulamıyorsa o zaman ne yapmak gerekiyor. Ekmekçi isyan ediyor, uncu aynı keza. Burada bir bit yeniği var ama çözemiyoruz.
Yeter ki, fırsatçıların önü kesilsin. O zaman inanıyorum ki; işler biraz daha rayında gidecektir. Neymiş efendim; “Dolar yükseldi” herkes bu cümyeli ağzına sakız etmiş. Dolar yükselirse herşey mi yükseliyor. Sanki gıdadaki herşeyi dolarla alıyorlar. Ondan sonra olan benim gariban vatandaşıma oluyor.. Tekrar söylüyorum, yetkililer fırsatçıların önünü kesmediği takdirde bu iş dahada pahalıya patlayacak. Özellikle gıdada fırsatçıların önünü kesme zamanı geldi ve geçiyor.. Benden uyarması…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Talat Özhalepli Arşivi